Skip to content

Android Developer

Nederland, Noord-Holland, AlkmaarDevelopment

Functieomschrijving

Wil jij werken met de laatste technieken in de Android stack? Lijkt het jou leuk om native mobile development te doen voor klanten als NLZIET & citizenM? Bij Triple zijn we op zoek naar een getalenteerde Android Developer om ons team te versterken!

Wat ga je doen?

Binnen Triple ben jij verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van native mobiele applicaties voor het Android-platform, waar je gebruik maakt van de nieuwste ontwikkelingen. Als Android Developer bij Triple maak je de mooiste apps van begin tot eind. Gedurende de design sessies lever jij input op basis van jouw expertise. Daarbij maak je urenschattingen op basis van de designs. Ook ballpark jij op basis van de requirements. Samen met het volledige Android-team draag je de gedeelde verantwoordelijkheid voor de architectuur van de apps en samen met andere disciplines werk je in scrum teams om de mooiste producten te maken.


Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Het implementeren van nieuwe functies en verbeteringen doorvoeren;
 • Debuggen en oplossen van problemen;
 • Optimaliseren van de stabiliteit en prestaties van onze Android apps;
 • Actief meedenken met onze klanten & collega’s over nieuwe en bestaande functionaliteiten;
 • Verantwoording dragen voor onze architectuurstandaarden;
 • Testen van code door middel van Unit Testing en code reviews;
 • Mogelijkheid om stagiairs en/of junior Android developers te begeleiden.


Het team

Als Android Developer kom je terecht op onze afdeling Development, dat bestaat uit zo’n 70 developers. Het team bestaat uit 12 specialisten, die zich volledig focussen op het ontwikkelen voor het Android-platform. Daarnaast werk je in een multidisciplinair team, dat bestaat uit designers, frontend- & backend developers, QA Engineers en een projectmanager, samen aan het platform van één of meerdere klanten.


We vinden het belangrijk om kennis met elkaar te delen en elkaar iedere dag een beetje beter te maken. Dat doen we door iedere week bij elkaar te komen tijdens de Android-weekly. Daar bespreken we nieuwe ontwikkeling met elkaar en krijgt elke collega het woord. Regelmatig worden hier nieuwe technieken of architectuurkeuzes besproken of worden ontwikkeling binnen een project gedeeld.


Binnen het Android team besteden we veel tijd en aandacht om het teamgevoel te bevorderen. Dat doen we door teambuilding dagen te organiseren. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een weekend weg met elkaar of we gaan met elkaar uiteten. Ieder jaar kijken we gezamenlijk naar Android Dev Summit om de belangrijkste ontwikkelingen te volgen. Daarnaast sluiten we bij evenementen aan, zoals de Funky Fridays of Triple Talks Meetup. We vinden het belangrijk dat we naast ons teamleden ook onze andere collega’s binnen Triple beter leren kennen.


Ook doen we binnen het team aan code reviews, ongeacht senioriteitsniveau. Als junior review jij de code van meer ervaren collega’s. Je wordt gestimuleerd om zoveel mogelijk vragen te stellen want op deze manier leer je de gedachten van een meer ervaren collega te begrijpen en leer je om kritisch te zijn. Als ervaren collega is het juist aan jou om code reviews te doen om onze kwaliteitsstandaarden te waarborgen en vragen te beantwoorden.


Wat neem je mee?

Als persoon heb je natuurlijk ervaring en passie voor Android mobile. Omdat je met zoveel verschillende disciplines samenwerkt ben je een teamspeler en probeer je iedereen te verbinden. Om tot de beste producten te komen heb je een analytische en creatieve instelling. Daarnaast vinden we persoonlijke ontwikkeling erg belangrijk. Door meetups, conferenties en social events bij te wonen blijf je uitgedaagd. Daarnaast krijg je van ons de ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. Je bent er niet vies van om jouw collega’s uit te dagen voor een potje Smash Bros.


Wie zijn wij?

We zijn gek van alles wat met coding, design, cloud(hosting), data en innovatie te maken heeft. Dat zie je terug op ons kantoor in Alkmaar. Hier werken we met plezier en drive aan al die gave projecten én onze ambities. Samen, in een vriendschappelijke sfeer. En tussendoor zie je ons in de weer op een elektrisch skateboard, een potje tafeltennis spelen of een paar laps racen op de simulator.


Van vier gamers met aardige computerskills, groeiden we uit tot een groep van 200+ techies en creatives. Er is veel veranderd sinds onze oprichting in 1998… en toch ook weer niet. Noem ons visionairs, vormers en makers van digitale gamechangers. Of gewoon Jeroen, Sanjay of Nisha. We helpen nu partners als VodafoneZiggo, citizenM, NLZIET en Max Verstappen.

Waarom wij bij Triple werken?
🚀 Ruimte om jezelf te ontwikkelen door trainingen, certificeringen of het bezoeken van conferenties.
🏠 Hybride werken: werk waar jij het meest productief bent, of dat nou thuis of op kantoor is.

🥐 Werk je op kantoor? Geniet van een lekker ontbijt en lunch met liefde gemaakt door onze eigen kok.

🎮 Een kantoor vol gadgets, gameconsoles én een thuisbioscoop. Of bezoek je ons liever in VR?

📅 Een overvolle agenda aan Triple events: van sporttoernooien tot LAN-parties, borrels en bordspelavonden.

❤️ En natuurlijk nog: 25 vakantiedagen, pensioenplan, reiskosten- en thuiswerkvergoeding, de beste laptop en telefoon van het moment.

➡️ Ontdek alle benefits van Triple hier.

Vereisten

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Kennis van het Android platform en je wilt dit blijven uitbreiden;
 • Ervaring met Kotlin, Coroutines/RxJava en Dagger;
 • Je kent MVVM en Clean Architecture
 • Uiteraard ben je een kei in de Nederlandse en Engelse taal.


Diversiteit en Inclusiviteit
Bij Triple maken we graag mooie dingen met leuke mensen. Wij verwelkomen graag nieuwe collega's van iedere achtergrond, religie, handicap, genderidentiteit, etniciteit of seksualiteit. Ons doel is om zoveel mogelijk werkplekken te creëeren en onze collega's te laten groeien en hun doelen en dromen waar te maken.
Maak je geen zorgen als je CV niet voldoet aan al onze criteria. We horen graag van je!

Mooie digitale oplossingen maken met leuke mensen

Wij zijn Triple. Opgericht in 1998 toen vier Quake-clan leden hun computer skills voor productievere dingen wilden gebruiken.

Ooit begonnen in het serverhok en door de jaren heen uitgegroeid tot full service digitaal bureau met expertise van: Mobile development, Front-end en Back-end Development, Cloud Solutions, Data & Analytics, Artificial Intelligence, Concept, Design en Strategie.

Meer weten? Vraag het Alon of Charissa!

Alon Basoglu

Recruiter Design, Development & Cloud Solutions 0640502930

Charissa Schermer

Recruiter Development, Testing & Staff 0619271185

Van kennismaking tot aanbod

1. Telefonische kennismaking

Een van onze recruiters zal een telefonische kennismaking met je inplannen. Dit is een mooi moment om te kijken of Triple en jij een match zouden zijn. Dit is ook een kans voor jou om vragen te stellen over de functie en Triple.

2. Kennismakingsgesprek

Tijdens het eerste gesprek achterhalen we jouw wensen, ambities en huidige kennisniveau. We onderzoeken samen of dit past bij Triple.

3. Tweede gesprek

Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op de techniek en uitdagingen die er spelen. Het doel is om vast te stellen waar jouw toegevoegde waarde ligt.

4. Aanbod

Twee positieve gesprekken gehad? Dan volgt er een schriftelijk aanbod waarin de primaire en secundaire voorwaarden worden toegelicht.

Is dit toch niet jouw vacature?

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Verstuur een open sollicitatie, met jouw CV en motivatie. Eén van onze recruiters zal dan contact met je opnemen! Of schrijf je in voor onze jobalert.