Skip to content

Cyber Security Engineer

Nederland, Noord-Holland, AlkmaarCloud Solutions

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Als Cyber Security Engineer ben jij een belangrijke spil in onze operations en interface naar het Security team. Je hebt een passie voor beveiliging en daarom wil jij weten hoe systemen werken, hoe je deze gebruikt en hoe je ze kunt 'misbruiken'. Je bent verantwoordelijk voor de operationele security van de diverse cloud en (virtuele) serveromgevingen van Triple. Je handelt security incidenten af en volgt ze op en onderhoud Triple standaarden gebaseerd op industrie best practices. Je zult uiteraard ook helpen bij (en adviseren over het) verbeteren en opzetten van nieuwe klantomgevingen. Daarnaast zul je scripts schrijven om security taken zoals scannen en controleren te automatiseren.


Samen met ruim 30 collega’s werk je op de afdeling Technology Operations. Je draait mee in de dagelijkse gang van zaken. Concreet houdt dit in dat je security tickets zult verwerken en proactief dingen controleert. Daarnaast geef je gevraagd en ongevraagd advies. We beseffen ons allemaal heel goed dat de platformen die we bouwen ook ‘down’ kunnen gaan. Hier spelen wij op in door de omgevingen zo “resilient” mogelijk op te zetten. Om onze klanten goed te kunnen helpen, weten wij tot in detail hoe onze platformen werken. Uiteindelijk is dat ook waar wij als Triple voor staan: onze klanten verrassen met geweldige service. Het team draait storingsdiensten en hier zul je ook onderdeel van worden. Gelukkig doen alle collega’s hier aan mee en heb je dus elke zes weken een storingsdienst.

Binnen Triple maken we gebruik van een gevarieerde hybride stack, hoofdzakelijk Linux gebaseerd, maar ook Windows en serverless processing komt voor:

 • Azure, Vcentre, AWS
 • RHEL, CentOS, Ubuntu
 • Apache, Nginx, Caddy, Varnish
 • MySQL/MariaDB, PostgreSQL, MongoDB, Galera/Percona
 • Redis, HA Proxy, Memcache
 • Salt/Ansible, Docker


Wie zoeken wij?

Als persoon neem je brede kennis van cloud security en cyber security mee. We verwachten absoluut niet dat je alles weet, dat is tenslotte onmogelijk. Naast de kennis en affiniteit op het gebied cyber security, vinden we het heel belangrijk dat je affiniteit hebt met en security kennis hebt over cloud platform als Azure, AWS of Google Cloud. Jouw collega’s en klanten verwachten dat je een visie en mening hebt over waar de security technologie naartoe gaat. Je staat daarom open voor discussie en veranderingen wanneer er nieuwe ideeën worden aangedragen en is het belangrijk om zelf met ideeën en strategieën te komen.


Het team werkt prettig met elkaar samen; plezier is belangrijk en daarom gaan veel collega’s samen naar de bioscoop, lunchen in de stad of samen stappen. Naast alle social events vinden we persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Niet alleen door het volgen van cursussen maar ook het bezoeken van toonaangevende beurzen en het bijwonen van tech/security events op jouw interesse gebied. Hierdoor kun je jezelf blijven uitdagen en krijg je de ruimte om verder te groeien.


Waarom wij bij Triple werken?

🚀 Ruimte om jezelf te ontwikkelen door trainingen, certificeringen of het bezoeken van conferenties.
🏠 Hybride werken: werk waar jij het meest productief bent, of dat nou thuis of op kantoor is.

🥐 Werk je op kantoor? Geniet van een lekker ontbijt en lunch met liefde gemaakt door onze eigen kok.

🎮 Een kantoor vol gadgets, gameconsoles én een thuisbioscoop. Of bezoek je ons liever in VR?

📅 Een overvolle agenda aan Triple events: van sporttoernooien tot LAN-parties, borrels en bordspelavonden.

❤️ En natuurlijk nog: 25 vakantiedagen, pensioenplan, reiskosten- en thuiswerkvergoeding, de beste laptop en telefoon van het moment.

Vereisten

Wij zoeken iemand die:

 • Tenminste HBO werk- en denkniveau heeft; 
 • Minimaal 3 jaar ervaring heeft in een vergelijkbare rol;
 • Aantoonbare kennis en ervaring heeft met Cloud Defender, Sentinel en Amazon Security hub;
 • Ervaring heeft met de implementatie van Tenable.IO discovery en vulnerability management processen;
 • Operationele kennis heeft van veelgebruikte operating systems (Linux, Windows);
 • Ervaring heeft met veel gebruikte script/programmeertalen (bash, python etc.);
 • Kennis heeft van het laatste security nieuws & hack technieken;
 • In staat is om netwerk- en website-scans uit te voeren;
 • Ervaring heeft met -het begeleiden en opvolgen van- security testen en ethical hacking;
 • Het goed kunnen prioriteren van risico's en deze goed kunnen uitleggen.
 • Ervaring met configuratie en automatisering;
 • Ervaring met security, cluster-omgevingen en containers;
 • Natuurlijk spreek en schrijf je moeiteloos Engels en Nederlands.

Mooie digitale oplossingen maken met leuke mensen

Wij zijn Triple. Opgericht in 1998 toen vier Quake-clan leden hun computer skills voor productievere dingen wilden gebruiken.

Ooit begonnen in het serverhok en door de jaren heen uitgegroeid tot full service digitaal bureau met expertise van: Mobile development, Front-end en Back-end Development, Cloud Solutions, Data & Analytics, Artificial Intelligence, Concept, Design en Strategie.

Meer weten? Vraag het Alon of Charissa!

Alon Basoglu

Recruiter Design, Development & Cloud Solutions 0640502930

Charissa Schermer

Recruiter Development, Testing & Staff 0619271185

Van kennismaking tot aanbod

1. Telefonische kennismaking

Een van onze recruiters zal een telefonische kennismaking met je inplannen. Dit is een mooi moment om te kijken of Triple en jij een match zouden zijn. Dit is ook een kans voor jou om vragen te stellen over de functie en Triple.

2. Kennismakingsgesprek

Tijdens het eerste gesprek achterhalen we jouw wensen, ambities en huidige kennisniveau. We onderzoeken samen of dit past bij Triple.

3. Tweede gesprek

Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op de techniek en uitdagingen die er spelen. Het doel is om vast te stellen waar jouw toegevoegde waarde ligt.

4. Aanbod

Twee positieve gesprekken gehad? Dan volgt er een schriftelijk aanbod waarin de primaire en secundaire voorwaarden worden toegelicht.

Is dit toch niet jouw vacature?

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Verstuur een open sollicitatie, met jouw CV en motivatie. Eén van onze recruiters zal dan contact met je opnemen! Of schrijf je in voor onze jobalert.