Skip to content

Global Head of Marketing

Alkmaar, Noord-Holland, NederlandMarketing & Communicatie

Functieomschrijving

Onze agency staat aan de vooravond van een zeer spannende transformatie. Triple, code d'azur en Wonderland hebben de handen ineengeslagen om een krachthuis te vormen, klaar om de volgende generatie van interactieve campagnes en toekomstgerichte platforms te produceren voor klanten over de hele wereld. Om deze explosieve groei bij te benen, zoeken we nu een Global Head of Marketing om onze uitbreiding wereldwijd te sturen.

Wat ga je doen?
Het ontwikkelen en uitvoeren van de marketingstrategie

We kunnen het digitale landschap niet veranderen zonder een solide plan. Het is aan jou om er een te ontwikkelen, het in praktijk te brengen en vervolgens de effectiviteit ervan te monitoren en constant te optimaliseren.

 • Creëer een uitgebreide wereldwijde marketingstrategie die in lijn is met de doelstellingen en targets van onze agency groep.
 • Bepaal de belangrijkste marketinginitiatieven, campagnes en tactieken om merkbekendheid, leadgeneratie en omzetgroei te stimuleren.
 • Benut data, creativiteit en technologie om innovatieve marketingbenaderingen te ontwikkelen en voorop te blijven in de industrietrends.
 • Werk samen met interne teams om overtuigende marketingboodschappen en positionering te ontwikkelen die aansluit bij de doelgroepen.
 • Vergroot onze reputatie door middel van awardshows en engagement.
Neem de leiding in onze wereldwijde groei

We verwachten dat je ons helpt nieuwe successen te bereiken. Je zult je ervaring en bureau-achtergrond gebruiken om ons succes in belangrijke markten te vormen, met een sterke focus op de VS.

 • Leid de strategische planning en zorg voor goede zichtbaarheid in zowel nieuwe als bestaande markten.
 • Voer grondige marktanalyses uit om kansen, potentiële klanten en onze concurrenten wereldwijd te identificeren.
 • Bouw en onderhoud relaties met belangrijke stakeholders, waaronder klanten, branche-influencers, analisten, awardshowspartners, om zakelijke leads te genereren en samenwerkingen te bevorderen.
 • Ontwikkel en implementeer marktspecifieke marketingcampagnes en initiatieven, afgestemd op de unieke behoeften en voorkeuren van internationale doelgroepen.
 • Verantwoordelijk voor public relations en het toezicht op PR-activiteiten in verschillende regio's.
 • Organiseer marktevenementen samen met interne en externe thought leaders.

Merkbeheer en communicatie

Het is makkelijk om een eerste indruk te maken. Het is iets anders om ervoor te zorgen dat merken steeds terugkomen. Zorg dat we om de juiste redenen worden onthouden.

 • Ontwikkel en onderhoud een sterk merkimago en reputatie in de industrie.
 • Zorg voor consistente berichtgeving en branding op alle kanalen en contactpunten.
 • Zie toe op de creatie van hoogwaardig marketingmateriaal, waaronder website-inhoud, thought leadership content, casestudies en presentaties.
 • Fungeer als woordvoerder voor de bureaugroep, waarbij je ons merk vertegenwoordigt op branche-evenementen, conferenties en media-optredens.

Teamleiderschap en ontwikkeling 

Een agency is slechts zo sterk als de mensen die er werken. Help het marketingteam om het beste uit zichzelf te halen door ze te begeleiden en samen te werken binnen onze organisatie.

 • Leid het marketingteam goed in verschillende gebieden en zorg voor samenwerking, vernieuwing en blijvende verbetering.
 • Zet duidelijke doelen en help het team om die te behalen.
 • Help je marketingteam zich te ontwikkelen, zoek naar trainingen en steun getalenteerde medewerkers.
 • Werk samen met andere teams om de marketingplannen op één lijn te krijgen met de bedrijfsplannen.

Vereisten

 • Een afgeronde Bachelor in Marketing of Bedrijfskunde. Een master is nog beter!

 • Ervaring als Head of Marketing, liefst bij een digital agency.

 • Veel kennis van de markten in de VS, Nederland en het Midden-Oosten.

 • Aantoonbaar succes in het ontwikkelen en uitvoeren van goede marketingplannen die voor groei zorgen.

 • Veel kennis van marketing gebaseerd op data en technologieen en goed in het gebruiken ervan voor resultaten.

 • Kan veel taken en projecten tegelijk aan, vooral in een drukke omgeving met strakke deadlines.

 • Goed in leidinggeven en teams motiveren en ze beter maken.


Wie zijn wij?

Onze pas opgerichte groep heeft al kantoren in Amsterdam, Alkmaar, Austin, Barcelona, Dubai en Gdansk, maar dit is echt nog maar het begin. We maken ons klaar om met meer internationale partners en klanten te werken dan ooit tevoren. En als onze Global Head of Marketing wordt het jouw taak zijn om onze impact te maximaliseren. Of je nu vooruitstrevende strategieën ontwikkelt of diepgaande marktanalyses uitvoert, je zult nieuwe kansen creëren en nieuwe trends opstarten - terwijl je een topteam opbouwt. Het wordt zeker niet makkelijk, maar het belooft wel spannend en inspirend te worden.

Diversiteit en Inclusiviteit

Bij Triple maken we graag mooie dingen met leuke mensen. We zien ons kantoor als een tweede thuis, daar waar je met je vrienden samenkomt en je altijd jezelf kunt zijn. Daarom selecteren wij enkel op basis van skills en verwelkomen we collega's van iedere achtergrond, religie, handicap, genderidentiteit, etniciteit of seksualiteit. Triple is namelijk overtuigd dat diversiteit de creativiteit stimuleert en zorgt voor innovaties.
Maak je geen zorgen als je CV niet volledig voldoet aan onze criteria. We horen graag van je!

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar

Mooie digitale oplossingen maken met leuke mensen

Wij zijn Triple. Opgericht in 1998 toen vier Quake-clan leden hun computer skills voor productievere dingen wilden gebruiken.

Ooit begonnen in het serverhok en door de jaren heen uitgegroeid tot full service digitaal bureau met expertise van: Mobile development, Front-end en Back-end Development, Cloud Solutions, Data & Analytics, Artificial Intelligence, Concept, Design en Strategie.

Meer weten? Stuur ons een bericht!

Alon Basoglu

Recruiter Frontend-, Mobile Development, QA, Design & Projectmanagement 0619271185

Rutger Kamper

Recruiter Cloud Solutions, Managed Hosting & Backend development 0611490031

Van kennismaking tot aanbod

1. Telefonische kennismaking

Een van onze recruiters zal een telefonische kennismaking met je inplannen. Dit is een mooi moment om te kijken of Triple en jij een match zouden zijn. Dit is ook een kans voor jou om vragen te stellen over de functie en Triple.

2. Kennismakingsgesprek

Tijdens het eerste gesprek achterhalen we jouw wensen, ambities en huidige kennisniveau. We onderzoeken samen of dit past bij Triple.

3. Tweede gesprek

Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op de techniek en uitdagingen die er spelen. Het doel is om vast te stellen waar jouw toegevoegde waarde ligt.

4. Aanbod

Twee positieve gesprekken gehad? Dan volgt er een schriftelijk aanbod waarin de primaire en secundaire voorwaarden worden toegelicht.

Is dit toch niet jouw vacature?

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Verstuur een open sollicitatie, met jouw CV en motivatie. Eén van onze recruiters zal dan contact met je opnemen! Of schrijf je in voor onze jobalert.