Skip to content

Interim Project Director

Nederland, Noord-Holland, AlkmaarProjectmanagement

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Als Interim Project Director ben je verantwoordelijk voor het verder ontwikkelen van onze project management competentie. Door de groei (ambities) van Triple, zowel organisch als M&A, is er noodzaak om de professionalisering van de projectmanagement organisatie te versnellen. Je rapporteert aan de Lead project management, met wie je samen de strategie voor de afdeling ontwikkelt en executeert. Je leidt de Lead project management op tot project director. De afgelopen tijd zijn hier al stappen in gemaakt, maar het is jouw taak om dit verder te professionaliseren en schaalbaar te maken. Je zorgt voor overzicht, opleiding, uitwerken van processen en het elke dag een beetje beter maken van de projectoperatie als geheel.


Het projectmanagement team bestaat uit verschillende rollen; variërend van scrum master, projectmanager tot service coördinator. Het team bestaat uit ongeveer 20 professionals die in een matrix structuur werken.


Wie zoeken wij?

Als interim project director heb je reeds je sporen verdiend. Je gaat de organisatie professionaliseren en schaalbaar maken, met als eindstation jezelf overbodig te maken. Je hebt ervaring als project director of operations manager binnen een digital agency die internationaal opereert met grote klanten (>5 mio euro).


Door je interculturele en interpersoonlijke vaardigheden weet je snel vertrouwen te winnen. Met jouw ervaring kun je snel tot de essentie van zaken komen. Je bent proactief in het voorstellen van verbeteringen en je bent van nature een opleider. Het verder brengen van mensen en faciliteren van groei geeft je energie.


Je helpt de project managers met de juiste tooling en attitude om projecten succesvol te executeren. Je identificeert en acteert op eventuele gaps tussen leveringsverwachtingen en financiën, met als doel om klanttevredenheid te verhogen en risico te minimaliseren. Je hebt concrete ideeën over het verbeteren van stakeholder management, risicomanagement, project financiën, project control en weet dit over te brengen op je collega’s.

Vereisten

Wij zoeken iemand die:

 • HBO of WO werk- en denkniveau heeft;
 • Een goed trackrecord heeft als interimmanager of het gebied van projectmanagement;
 • Minimaal 10 jaar IT-projectmanagent ervaring heeft;
 • Minimaal 4 jaar ervaring met complexe agile trajecten heeft, zowel in de build als run fase;
 • Ervaring heeft met agile methoden;
 • Ervaring heeft met traditionele projectmanagement methoden (Prince 2, Waterfall);
 • Ervaring heeft met planningsprocessen;
 • Een hoge mate van culturele sensitiviteit bezit;
 • Met een can-do en hands-on mindset;
 • Een self starter is, high energy;
 • Met een gezonde dosis humor;
 • Die een fixer is en niet bang is om het gesprek aan te gaan op verschillende niveaus;
 • In het bezit is van IPMA C of B certificering (pre);
 • In het bezit is van SAFe certificering (pre).

Mooie digitale oplossingen maken met leuke mensen

Wij zijn Triple. Opgericht in 1998 toen vier Quake-clan leden hun computer skills voor productievere dingen wilden gebruiken.

Ooit begonnen in het serverhok en door de jaren heen uitgegroeid tot full service digitaal bureau met expertise van: Mobile development, Front-end en Back-end Development, Cloud Solutions, Data & Analytics, Artificial Intelligence, Concept, Design en Strategie.

Meer weten? Vraag het Alon of Charissa!

Alon Basoglu

Recruiter Design, Development & Cloud Solutions 0640502930

Charissa Schermer

Recruiter Development, Testing & Staff 0619271185

Van kennismaking tot aanbod

1. Telefonische kennismaking

Een van onze recruiters zal een telefonische kennismaking met je inplannen. Dit is een mooi moment om te kijken of Triple en jij een match zouden zijn. Dit is ook een kans voor jou om vragen te stellen over de functie en Triple.

2. Kennismakingsgesprek

Tijdens het eerste gesprek achterhalen we jouw wensen, ambities en huidige kennisniveau. We onderzoeken samen of dit past bij Triple.

3. Tweede gesprek

Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op de techniek en uitdagingen die er spelen. Het doel is om vast te stellen waar jouw toegevoegde waarde ligt.

4. Aanbod

Twee positieve gesprekken gehad? Dan volgt er een schriftelijk aanbod waarin de primaire en secundaire voorwaarden worden toegelicht.

Is dit toch niet jouw vacature?

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Verstuur een open sollicitatie, met jouw CV en motivatie. Eén van onze recruiters zal dan contact met je opnemen! Of schrijf je in voor onze jobalert.