Skip to content

Lead QA Engineer

Nederland, Noord-Holland, Alkmaar€ 4.000 - € 5.000 per maandTesting

Functieomschrijving

Tech Stack
WebdriverIO, Appium, Selenium, Azure DevOps, Firebase


Wat ga je doen?

Als Lead QA Engineer ben jij verantwoordijk voor de groei en ontwikkeling van de mensen in het team. Het team bestaat uit ongeveer 10 QA Engineers. Het team is een gevarieerd team, bestaande uit functioneel testers en testers met automation kennis. Daarnaast zijn twee van jouw teamleden op dit moment werkzaam vanuit Polen. Ja, we hebben namelijk ook een Poolse vestiging: https://www.wearetriple.com/nl/nieuws/triple-breidt-uit/


Je bepaalt de roadmap, stuurt het team aan en bepaalt de richting waar het team heen beweegt. Je draait daarnaast zelf ook operationeel mee in projecten. Het is aan jou om waarde toe te voegen, zowel als lead als operationeel tester. Aan het eind van de dag, ben jij verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole van onze websites en apps. Om de kwaliteit te bewaken, gebruiken we WebDriverIO voor de testautomation. Daarnaast gebruiken we Jira, Azure DevOps en andere tools om onze werkzaamheden uit te voeren. De werkzaamheden bestaan deels uit functioneel testen en test automation. 

Als Lead overstijg je een multidisciplinair team. De overige teamleden werken in een team, die een set aan klanten/projecten bedienen. Jij bewaakt het overzicht en werkt aan projecten waar op dat moment behoefte en ruimte is. 

Wie zoeken wij?

Als Lead verwachten we dat je het team kan aansturen, coachen en ontwikkelen. Dat doe je natuurlijk stap voor stap. Eerst zul je mee gaan draaien in een aantal projecten om onze way-of-working en teamleden te leren kennen. Je onderzoekt per individu waar de wensen, ambities en uitdagingen van die persoon liggen. Samen met onze Interne Coach voer je evolutiegesprekken om jouw teamleden te ontwikkelen. 


Als persoon haal je energie uit het aansturen van een team. Kennis van de ontwikkelingen op de markt en het voortdurend nieuwsgierig zijn naar nieuwe ontwikkelingen, vinden wij belangrijk. Daarnaast heb je een goed gevoel van verschillende culturen, omdat twee van jouw collega's in Polen werkzaam zijn. 


Waarom wij bij Triple werken?

🚀 Ruimte om jezelf te ontwikkelen door trainingen, certificeringen of het bezoeken van conferenties.
🏠 Hybride werken: werk waar jij het meest productief bent, of dat nou thuis of op kantoor is.

🥐 Werk je op kantoor? Geniet van een lekker ontbijt en lunch met liefde gemaakt door onze eigen kok.

🎮 Een kantoor vol gadgets, gameconsoles én een thuisbioscoop. Of bezoek je ons liever in VR?

📅 Een overvolle agenda aan Triple events: van sporttoernooien tot LAN-parties, borrels en bordspelavonden.

❤️ En natuurlijk nog: 25 vakantiedagen, pensioenplan, reiskosten- en thuiswerkvergoeding, de beste laptop en telefoon van het moment.

Vereisten

Wij zoeken iemand die: 

  • HBO of WO werk- en denkniveau heeft;
  • Ervaring heeft met de agile/scrum methode;
  • Ervaring heeft met het testen van websites en (mobile) apps;
  • Aantoonbare ervaring heeft als teamlead;
  • Ervaring heeft met testautomation, middels Selenium en/of Appium;
  • Bij voorkeur in het bezit van het ISTQB certificaat. 

Mooie digitale oplossingen maken met leuke mensen

Wij zijn Triple. Opgericht in 1998 toen vier Quake-clan leden hun computer skills voor productievere dingen wilden gebruiken.

Ooit begonnen in het serverhok en door de jaren heen uitgegroeid tot full service digitaal bureau met expertise van: Mobile development, Front-end en Back-end Development, Cloud Solutions, Data & Analytics, Artificial Intelligence, Concept, Design en Strategie.

Meer weten? Vraag het Alon of Charissa!

Alon Basoglu

Recruiter Design, Development & Cloud Solutions 0640502930

Charissa Schermer

Recruiter Development, Testing & Staff 0619271185

Van kennismaking tot aanbod

1. Telefonische kennismaking

Een van onze recruiters zal een telefonische kennismaking met je inplannen. Dit is een mooi moment om te kijken of Triple en jij een match zouden zijn. Dit is ook een kans voor jou om vragen te stellen over de functie en Triple.

2. Kennismakingsgesprek

Tijdens het eerste gesprek achterhalen we jouw wensen, ambities en huidige kennisniveau. We onderzoeken samen of dit past bij Triple.

3. Tweede gesprek

Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op de techniek en uitdagingen die er spelen. Het doel is om vast te stellen waar jouw toegevoegde waarde ligt.

4. Aanbod

Twee positieve gesprekken gehad? Dan volgt er een schriftelijk aanbod waarin de primaire en secundaire voorwaarden worden toegelicht.

Is dit toch niet jouw vacature?

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Verstuur een open sollicitatie, met jouw CV en motivatie. Eén van onze recruiters zal dan contact met je opnemen! Of schrijf je in voor onze jobalert.