Skip to content

Senior Project Manager (Digital)

Alkmaar, Noord-Holland, NederlandProjectmanagement

Functieomschrijving

Zou jij graag projecten voor klanten als AFC Ajax, NLZIET, citizenM en LINDA. in goede banen willen leiden? Bij Triple werken wij aan gave digitale projecten voor grote en kleine klanten, die vaak door miljoenen mensen gebruikt worden. Om te zorgen dat al deze projecten goed worden opgeleverd, zijn wij op zoek naar een Senior Project Manager die stevig in de schoenen staat. Die moeiteloos de meeste complexe projecten in goede banen leiden en die er blij van wordt om met een groep leuke, talentvolle collega’s de beste digitale oplossingen voor onze klanten neer te zetten. Die zich graag verder willen ontwikkelen, en die mee willen groeien met onze ambities.

Wat ga je doen?

Een Senior Project Manager bij Triple is de spil van onze technische projecten. Jij zorgt er namelijk voor dat ons development team zich niet druk hoeft te maken om de praktische zaken rondom een project, maar dat ze zich volledig kunnen richten op het creëren van de beste oplossingen voor onze klanten.


Als Senior Project Manager werk je bij ons aan verschillende projecten tegelijkertijd. Meestal heb je de verantwoordelijkheid over één groot project en daarnaast over twee of drie kleinere projecten. Dat geeft een prettige afwisseling in jouw werk, omdat de verschillende projecten veel variëteit bieden in type en grootte. Wij werken op een agile manier, en jij bent individueel verantwoordelijk voor een team. Het leuke van het werken voor een digital agency als Triple is dat jouw team bestaat uit interne collega’s met veschillende expertises (Design, Development, Data en DevOps), maar jouw belangrijkste stakeholders extern bij de klant zitten. Je bent de schakel tussen al deze partijen en werkt zelfstandig.


Verder ben je verantwoordelijk voor het budget van het project. Gedurende het project organiseer, faciliteer en begeleid je de (scrum)meetings. Je houdt de status van de projecten nauwkeurig bij en onderhoudt daarnaast de administratie van jouw projecten.


Naast het begeleiden van onze projecten, hebben onze projectmanagers ook de belangrijke taak om voor een goede teamsfeer te zorgen. Wij geloven namelijk dat het beste teamwork ook het beste werk oplevert. Je krijgt dan ook veel ruimte om leuke events te organiseren voor het team. Ook succes vieren vinden we belangrijk, dus ook daar speel je een belangrijke rol in.


Wat neem je mee?

Als Projectmanager verwachten we dat je overtuigend bent en de lead weet te pakken op verschillende projecten tegelijkertijd. Je durft buiten kaders te denken en je hebt een goed analytisch vermogen. Je herkent commerciële kansen (let op: hoeft geen sales te doen, hiervoor hebben wij onze accountmanagers) en je toont een hands-on mentaliteit.


Communicatief sta je stevig in je schoenen. Je bent in staat om snel te schakelen tussen de verschillende partijen en projecten, en je durft ook ‘nee’ te zeggen als wanneer ideeën of oplossingen niet haalbaar zijn. Zowel tegen klanten als tegen je collega’s. Maar bovenal ben je een teamspeler die kennis vraagt en deelt. Je regisseert zelfstandig meerdere projecten tegelijk en ondersteunt projecten waar nodig, bijvoorbeeld als het gaat om testen.


Je begrijpt alle ins en outs van projectmanagement. Je draagt de volledige verantwoordelijkheid voor het succesvol afronden van projecten binnen de gestelde tijd, binnen het budget en met het gewenste resultaat. Ze zijn verantwoordelijk voor het plannen, beheren en uitvoeren van complexe projecten met grote budgetverantwoordelijkheid en meerdere stakeholders. Hun taken omvatten onder meer het opstellen van projectplannen, het beheren van middelen, het coördineren van teams en de werkzaamheden, het monitoren van de voortgang en het waarborgen van de kwaliteit van het eindproduct.


Het team

Onze collega’s zijn binnen Triple onze belangrijkste wapen. Met sterk teamwork kunnen wij samen het beste werk maken. Ons project management team bestaat uit zo’n 15 collega’s, met een goede mix tussen juniors, mediors en seniors. We komen als team elke donderdag bij elkaar om de projecten door te nemen, met elkaar te bespreken waar PMs tegen aan lopen en om van elkaar te leren. Hoewel je dus een solorol hebt als PM, sta je er nooit alleen voor. Je hebt een groot team om mee te sparren. We ondersteunen elkaar verder door tips & tricks te delen, kennissessies te houden en elkaar goed op de hoogte te houden. Je hebt daardoor dus altijd back-up klaarstaan, Daarnaast werk je op jouw projecten altijd samen met een Tech Lead of Architect voor technische vraagstukken en een Accountmanager voor de commerciële vraagstukken.


Wij vinden het belangrijk dat jij samen met je getalenteerde collega’s niet alleen maar mooie oplossingen maakt voor onze klanten, maar zelf ook de ruimte krijgt om te groeien. Daarom hebben we een uitgebreid ontwikkelingsprogramma opgezet voor al onze Triple collega’s. Binnen dit programma bieden we je niet alleen persoonlijke begeleiding door onze in-house coach, maar ook alle kansen voor opleidingen voor zowel technische vaardigheden als voor jouw soft skills waarmee we je kunnen helpen jouw ontwikkelingsdoelen te behalen.

Vereisten

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Relevante werkervaring als projectmanager/scrummaster met budgetverantwoordelijkheid;
  • Ervaring met het managen van projecten die bestaan uit een intern team, voor een externe klant;
  • Affiniteit met web en app development;
  • Pré: In het bezit van een certificaat van projectmanagement methodieken, of staat open om dit op korte termijn te halen.


Wie zijn wij?

We zijn gek van alles wat met coding, design, cloud(hosting), data en innovatie te maken heeft. Dat zie je terug op ons kantoor in Alkmaar. Hier werken we met plezier en drive aan al die gave projecten én onze ambities. Samen, in een vriendschappelijke sfeer. En tussendoor zie je ons in de weer op een elektrisch skateboard, een potje tafeltennis spelen of een paar laps racen op de simulator.


Van vier gamers met aardige computerskills, groeiden we uit tot een groep van 200+ techies en creatives. Er is veel veranderd sinds onze oprichting in 1998… en toch ook weer niet. Noem ons visionairs, vormers en makers van digitale gamechangers. Of gewoon Jeroen, Sanjay of Nisha. We helpen nu partners als VodafoneZiggo, citizenM, NLZIET en Max Verstappen.


In een creatieve en stimulerende omgeving bieden we jou alle tools en vrijheid om het allerbeste uit jezelf te halen en om de meest effectieve oplossingen te creëren voor onze klanten. Om te experimenteren met nieuwe technieken. Om te sparren met je collega’s, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. In hechte teams creëren wij op die manier digitale oplossingen voor onze klanten waar wij met z’n allen supertrots op zijn.


Meer weten? We vertellen je graag meer over Triple op onze inspirerende werkplek in Alkmaar, je bent van harte welkom. Dan kun je meteen ons kantoor vol gadgets zien, met een echte thuisbioscoop, gameconsoles en de lekkerste ontbijt- en lunchgerechten die vers door onze kok bereid worden. We kijken er naar uit om je te ontmoeten!


Waarom wij bij Triple werken?

🚀 Ruimte om jezelf te ontwikkelen door trainingen, certificeringen of het bezoeken van conferenties.
🏠 Hybride werken: werk waar jij het meest productief bent, of dat nou thuis of op kantoor is.

🥐 Werk je op kantoor? Geniet van een lekker ontbijt en lunch met liefde gemaakt door onze eigen kok.

🎮 Een kantoor vol gadgets, gameconsoles én een thuisbioscoop. Of bezoek je ons liever in VR?

📅 Een overvolle agenda aan Triple events: van sporttoernooien tot LAN-parties, borrels en bordspelavonden.

❤️ En natuurlijk nog: 25 vakantiedagen, pensioenplan, reiskosten- en thuiswerkvergoeding, een laptop en telefoon die je ook privé mag gebruiken.
➡️ Ontdek alle benefits van Triple hier.


Diversiteit en Inclusiviteit
Bij Triple maken we graag mooie dingen met leuke mensen. We zien ons kantoor als een tweede thuis, daar waar je met je vrienden samenkomt en je altijd jezelf kunt zijn. Daarom selecteren wij enkel op basis van skills en verwelkomen we collega's van iedere achtergrond, religie, handicap, genderidentiteit, etniciteit of seksualiteit. Triple is namelijk overtuigd dat diversiteit de creativiteit stimuleert en zorgt voor innovaties.
Maak je geen zorgen als je CV niet voldoet aan onze criteria. We horen graag van je!

Mooie digitale oplossingen maken met leuke mensen

Wij zijn Triple. Opgericht in 1998 toen vier Quake-clan leden hun computer skills voor productievere dingen wilden gebruiken.

Ooit begonnen in het serverhok en door de jaren heen uitgegroeid tot full service digitaal bureau met expertise van: Mobile development, Front-end en Back-end Development, Cloud Solutions, Data & Analytics, Artificial Intelligence, Concept, Design en Strategie.

Meer weten? Stuur ons een bericht!

Alon Basoglu

Recruiter Cloud Solutions & Design 0640502930

Charissa Schermer

Recruiter Backend Development, QA & Staff 0619271185

Rutger Kamper

Recruiter Frontend & Mobile Development 0611490031

Van kennismaking tot aanbod

1. Telefonische kennismaking

Een van onze recruiters zal een telefonische kennismaking met je inplannen. Dit is een mooi moment om te kijken of Triple en jij een match zouden zijn. Dit is ook een kans voor jou om vragen te stellen over de functie en Triple.

2. Kennismakingsgesprek

Tijdens het eerste gesprek achterhalen we jouw wensen, ambities en huidige kennisniveau. We onderzoeken samen of dit past bij Triple.

3. Tweede gesprek

Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op de techniek en uitdagingen die er spelen. Het doel is om vast te stellen waar jouw toegevoegde waarde ligt.

4. Aanbod

Twee positieve gesprekken gehad? Dan volgt er een schriftelijk aanbod waarin de primaire en secundaire voorwaarden worden toegelicht.

Is dit toch niet jouw vacature?

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Verstuur een open sollicitatie, met jouw CV en motivatie. Eén van onze recruiters zal dan contact met je opnemen! Of schrijf je in voor onze jobalert.