Skip to content

Streaming Engineer

Nederland, Noord-Holland, AlkmaarCloud Solutions

Functieomschrijving

Tech Stack
Akamai, Linux, DRM, Icecast, Saltstack


Wat ga je doen?

Als onze nieuwe Technical Streaming Engineer (audio en video) ben jij een belangrijke spil in onze media delivery operations. Je bent een echte engineer en daarom wil jij weten hoe systemen werken en hoe je deze systemen gebruikt. Omdat jij een algemene brede kennis hebt, draag je bij aan de automatisering, doorontwikkeling en stabiliteit van onze platformen. Als belangrijke spil in onze operations bieden wij jou alle ruimte om je kennis te vergroten en certificeringen te behalen.


Samen met 30 collega’s werk je op de afdeling Technology Operations. Om onze klanten goed te kunnen helpen, weten wij tot in detail hoe onze platformen werken. Uiteindelijk is dat ook waar wij als Triple voor staan: onze klanten wegblazen met geweldige service!

Vanuit deze functie ben je onder andere verantwoordelijk voor:

· configuratie van video/audio streaming servers van klanten van Triple

· configuratie van video/audio encoders van klanten van Triple

· contact met onze klanten op het gebied van video verwerking en delivery

· troubleshooten van problemen op het gebied van encodering en delivery van video/audio

· onderzoek naar nieuwe technieken op het gebied van video verwerking in de breedste zin van het woord

Wie zoeken wij?

Je vindt uitdaging in het gebruik van digitale media en zoekt hierin altijd naar de beste en meest optimale oplossingen. Je fungeert als aanspreekpunt binnen de organisatie voor audio en video verwerking en werkt zowel met onze afdeling development als de afdeling Technology Operations waar de systemen in beheer zijn.


Het team werkt prettig met elkaar samen; plezier is belangrijk en daarom gaan veel collega’s samen naar de bioscoop, lunchen in de stad of samen stappen. Naast alle social events vinden we persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Niet alleen door het volgen van cursussen maar ook het bezoeken van toonaangevende beurzen en het bijwonen van tech events op jouw interessegebied. Hierdoor kun je jezelf blijven uitdagen en krijg je de ruimte om verder te groeien.


Waarom wij bij Triple werken?
🚀 Ruimte om jezelf te ontwikkelen

🌎 Innovatieve en creatieve werkomgeving
🍺 Gezellige borrels en bbq’s van onze grillmaster

🎮 Toegang tot de nieuwste games en gadgets

📅 Een overvolle agenda aan Triple events

🚂 Reiskosten- en thuiswerkvergoeding

Vereisten

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt een passie voor DevOps automation;
  • Kennis met ip protocollen (rtmp, http);
  • Kennis van HLS, Dash, Icecast;
  • Bekend met het gebruik van CDN's (Akamai is een pre);
  • Bekend met media formaten;
  • Basale kennis van Linux en Windows systemen;
  • Ervaring met DRM systemen is een pre;
  • Ervaring met MSSQL en SQL Server management studio is een pre;
  • Natuurlijk spreek en schrijf je moeiteloos Engels en Nederlands.

MOOIE DIGITALE OPLOSSINGEN MAKEN MET LEUKE MENSEN

Wij zijn Triple. Opgericht in 1998 toen vier Quake-clan leden hun computer skills voor productievere dingen wilden gebruiken.

Ooit begonnen in het serverhok en door de jaren heen uitgegroeid tot full service digitaal bureau met expertise van: Mobile development, Front-end en Back-end Development, Cloud Solutions, Data & Analytics, Artificial Intelligence, Concept, Design en Strategie.

MEER WETEN? VRAAG HET AAN ONZE RECRUITERS.

Ky Thoes

Recruiter Development & Design 0610455961

Alon Basoglu

Recruiter Development & Cloud Solutions 0640502930

Charissa Schermer

Recruiter Development & Testing 0619271185

VAN KENNISMAKING TOT AANBOD

Telefonische kennismaking

Een van onze recruiters zal een telefonische kennismaking met je inplannen. Dit is een mooi moment om te kijken of Triple en jij een match zouden zijn. Dit is ook een kans voor jou om vragen te stellen over de functie en Triple.Kennismakingsgesprek

Tijdens het eerste gesprek achterhalen we jouw wensen, ambities en huidige kennisniveau. We onderzoeken samen of dit past bij Triple.Tweede gesprek

Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op de techniek en uitdagingen die er spelen. Het doel is om vast te stellen waar jouw toegevoegde waarde ligt.Aanbod

Twee positieve gesprekken gehad? Dan volgt er een schriftelijk aanbod waarin de primaire en secundaire voorwaarden worden toegelicht.

IS DIT TOCH NIET JOUW VACATURE?

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Verstuur een open sollicitatie, met jouw CV en motivatie. Eén van onze recruiters zal dan contact met je opnemen! Of schrijf je in voor onze jobalert.