Skip to content

Teamlead .NET Development

Alkmaar, Noord-Holland, NederlandDevelopment

Functieomschrijving

Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Bij Triple zijn we op zoek naar een enthousiaste en ervaren Teamlead .NET Developer om ons competentieteam te versterken. Als Teamlead ben je niet alleen een technische expert, maar ook een meewerkend voorman die gedreven is om zowel je team als projecten naar nieuwe hoogten te tillen. We bieden je de kans om je technische expertise te combineren met leiderschap, coaching en teamontwikkeling.


Wat ga je doen?

Binnen deze uitdagende rol begrijpen we dat je als Teamlead .NET Developer het verschil wilt maken in de projecten waaraan je werkt. We geven je niet alleen de ruimte om diep in de business case van een project te duiken en technische uitdagingen aan te gaan, maar ook om je teamleden te begeleiden en te ontwikkelen.  We vinden veelzijdigheid belangrijk in onze medewerkers. Harde skills zijn uiteraard hartstikke belangrijk, maar sterke soft skills zijn ook essentieel. Je weet onze teamleden continu te stimuleren om functionele eisen kritisch te bekijken, want we zijn ons er terdege van bewust dat lineaire oplossingen niet altijd de beste zijn. Wij vinden het dan ook belangrijk om altijd ‘waarom’ te blijven vragen en de beredenering van beslissingen goed te begrijpen voordat we verder gaan. We verwachten van jou dat je de briefing altijd ter discussie stelt.


Jouw werkzaamheden omvatten onder andere:

 • Het begeleiden en ontwikkelen van de developers in het .NET-team, zowel op professioneel vlak als in hun persoonlijke groei en teamdynamiek.
 • Samen met een coach evolutiegesprekken voeren en ontwikkelingsplannen opstellen om je collega’s naar een hoger niveau te tillen.
 • Actieve deelname aan teamsessies en samenwerking met het team om gezamenlijk tot hoogwaardige technische oplossingen te komen.
 • Het nemen van verantwoordelijkheid voor de architectuurkeuzes van nieuwe projecten, waardoor je de richting en structuur van technische oplossingen bepaalt.
 • Het werken met de volledige reikwijdte van Azure's resources, waaronder Azure API Management, Functions, Keyvault, AD (B2C) en Azure DevOps voor deployments.
 • Het bouwen en werken met containers middels Kubernetes en de diverse hostingopties binnen Azure.
 • Het kritisch bekijken van functionele en niet-functionele eisen en wensen, en het begrijpen van de klantbehoeften om passende oplossingen voor te stellen.
 • Effectieve communicatie met zowel klanten als collega's om projecteisen vast te stellen en oplossingen aan te dragen.
 • Voortdurend leren en op de hoogte blijven van nieuwe technologieën en tools, en samen met het team een competentievisie voor de toekomst ontwikkelen.

Het team

Als Teamlead .NET Developer ben je een essentieel onderdeel van ons Development team, dat bestaat uit 70 getalenteerde developers. Binnen dit team heb je 12 specialisten die zich volledig richten op de ontwikkeling van de .NET stack. Je werkt ook nauw samen met designers, frontend- en mobile developers, QA Engineers en een projectmanager, op het platform van een of meer klanten.


Bij Triple vinden we het belangrijk om kennis te delen, zodat we onszelf en elkaar elke dag kunnen inspireren en nog beter kunnen worden in wat we doen. Tijdens onze .NET Weekly bespreken we nieuwe ontwikkelingen en krijgt iedereen de kans om kennis te delen. Tijdens deze bijeenkomst bespreken we vaak nieuwe technieken of bepaalde architectuurkeuzes, of delen we resultaten of vooruitgang van een project.


Net als in elk ander team bij Triple doen we er alles aan om de teamspirit binnen het .NET team hoog te houden. We organiseren teambuildingdagen, zoals weekendjes weg, en we genieten regelmatig samen van een gezellige maaltijd. Daarnaast nemen we deel aan Triple evenementen, zoals Funky Fridays of Triple Talks Meetup. Omdat we in multidisciplinaire teams werken, vinden we het belangrijk dat je ook andere collega's binnen Triple leert kennen. Met de vele sociale evenementen die worden georganiseerd, krijg je alle gelegenheid om nieuwe vrienden te maken.


Binnen het team voeren we ook graag code reviews uit. Tijdens deze reviews zijn we allemaal gelijk. Junioren krijgen de kans om de code van meer ervaren collega's te beoordelen, wat zowel leuk als leerzaam is voor iedereen. Teamleden, vooral junioren, worden aangemoedigd om zoveel mogelijk vragen te stellen. Zo leren ze begrijpen hoe meer ervaren collega's denken en hoe ze op een constructieve manier kritisch kunnen zijn. Als professionele collega kun je de reviews gebruiken om onze kwaliteitsnormen te handhaven en jezelf uit te dagen om de vele kritische vragen te beantwoorden.

Vereisten

 • Een bachelor diploma in software engineering (of vergelijkbaar).
 • Ervaring als teamlead of de ambitie om teamlead te worden.
 • Aanzienlijke technische ervaring met Azure en de nieuwste versie van .NET en het bredere .NET ecosysteem.
 • Sterke leiderschaps- en mentorvaardigheden.
 • Uitstekende communicatieve en probleemoplossende vaardigheden.
 • Ervaring met Docker en Kubernetes en kennis van containers en microservices.
 • Een diepgaand begrip van API Management, Azure Keyvault, Function bus, AD en DevOps.
 • Het vermogen om functionele eisen ter discussie te stellen en altijd het grotere plaatje in het oog te houden om zo business cases en oplossingen te identificeren.
 • De bereidheid om voortdurend te leren en op de hoogte te blijven van de nieuwste technologieën en tools.

Wie zijn wij?

We zijn gek van alles wat met coding, design, cloud(hosting), data en innovatie te maken heeft. Dat zie je terug op ons kantoor in Alkmaar. Hier werken we met plezier en drive aan al die gave projecten én onze ambities. Samen, in een vriendschappelijke sfeer. En tussendoor zie je ons in de weer op een elektrisch skateboard, een potje tafeltennis spelen of een paar laps racen op de simulator.


Van vier gamers met aardige computerskills, groeiden we uit tot een groep van 200+ techies en creatives. Er is veel veranderd sinds onze oprichting in 1998… en toch ook weer niet. Noem ons visionairs, vormers en makers van digitale gamechangers. Of gewoon Jeroen, Sanjay of Nisha. We helpen nu partners als VodafoneZiggo, citizenM, NLZIET en Max Verstappen.

Waarom wij bij Triple werken?
🚀 Ruimte om jezelf te ontwikkelen door trainingen, certificeringen of het bezoeken van conferenties.
🏠 Hybride werken: werk waar jij het meest productief bent, of dat nou thuis of op kantoor is.

🥐 Werk je op kantoor? Geniet van een lekker ontbijt en lunch met liefde gemaakt door onze eigen kok.

🎮 Een kantoor vol gadgets, gameconsoles én een thuisbioscoop. Of bezoek je ons liever in VR?

📅 Een overvolle agenda aan Triple events: van sporttoernooien tot LAN-parties, borrels en bordspelavonden.

❤️ En natuurlijk nog: 25 vakantiedagen, pensioenplan, reiskosten- en thuiswerkvergoeding, de beste laptop en telefoon van het moment.

➡️ Ontdek alle benefits van Triple hier.


Diversiteit en Inclusiviteit
Bij Triple maken we graag mooie dingen met leuke mensen. We zien ons kantoor als een tweede thuis, daar waar je met je vrienden samenkomt en je altijd jezelf kunt zijn. Daarom selecteren wij enkel op basis van skills en verwelkomen we collega's van iedere achtergrond, religie, handicap, genderidentiteit, etniciteit of seksualiteit. Triple is namelijk overtuigd dat diversiteit de creativiteit stimuleert en zorgt voor innovaties.
Maak je geen zorgen als je CV niet voldoet aan onze criteria. We horen graag van je!

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar

Mooie digitale oplossingen maken met leuke mensen

Wij zijn Triple. Opgericht in 1998 toen vier Quake-clan leden hun computer skills voor productievere dingen wilden gebruiken.

Ooit begonnen in het serverhok en door de jaren heen uitgegroeid tot full service digitaal bureau met expertise van: Mobile development, Front-end en Back-end Development, Cloud Solutions, Data & Analytics, Artificial Intelligence, Concept, Design en Strategie.

Meer weten? Stuur ons een bericht!

Alon Basoglu

Recruiter Frontend-, Mobile Development, QA, Design & Projectmanagement 0619271185

Rutger Kamper

Recruiter Cloud Solutions, Managed Hosting & Backend development 0611490031

Van kennismaking tot aanbod

1. Telefonische kennismaking

Een van onze recruiters zal een telefonische kennismaking met je inplannen. Dit is een mooi moment om te kijken of Triple en jij een match zouden zijn. Dit is ook een kans voor jou om vragen te stellen over de functie en Triple.

2. Kennismakingsgesprek

Tijdens het eerste gesprek achterhalen we jouw wensen, ambities en huidige kennisniveau. We onderzoeken samen of dit past bij Triple.

3. Tweede gesprek

Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op de techniek en uitdagingen die er spelen. Het doel is om vast te stellen waar jouw toegevoegde waarde ligt.

4. Aanbod

Twee positieve gesprekken gehad? Dan volgt er een schriftelijk aanbod waarin de primaire en secundaire voorwaarden worden toegelicht.

Is dit toch niet jouw vacature?

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Verstuur een open sollicitatie, met jouw CV en motivatie. Eén van onze recruiters zal dan contact met je opnemen! Of schrijf je in voor onze jobalert.