Pre-Sales Engineer

Solliciteer nu

PRE-SALES ENGINEER

FULL-TIME · MOBILE VIEWPOINT - ALKMAAR

WAT GA JE DOEN?

Als onze nieuwe pre-sales engineer IQ video Solutions kom je terecht in een team met 4 ervaren collega’s. Jij bent verantwoordelijk voor het opzetten en begeleiding van demonstraties bij (potentiële) klanten. Dat doen we nu op afstand, maar straks gaan we weer naar de klant toe. Het is aan jou om, samen met de collega’s van support en sales, van elke demonstratie een succes te maken. IQ Video Solutions is een groepsnaam voor producten die automatische videoproducties van sporten zoals voetbal, hockey en paardenrennen mogelijk maakt.

Straks weer vliegen naar verre landen? Dat kan zeker bij ons, aangezien we klanten over de hele wereld hebben. Hoe vet is het dat je voor jouw werk naar onze klanten zal toevliegen om trainingen op locatie te geven? Vliegangst of heimwee zijn dus geen handige eigenschappen voor deze functie ;)!

Werkzaamheden die daarnaast veel voorkomen:
• Telefonisch of per e-mail te woord staan van klanten of andere betrokkenen die vragen hebben over technische en/of ICT-gerelateerde zaken IQ videosolutions producten;
• Indien mogelijk direct verhelpen van de gemelde problemen waarbij het altijd belangrijk is dat er een werkende demonstratie hebben en je soms creatief moet zijn als het om de oplossing gaat;
• Bij complexere vraagstukken je tweedelijns collega’s erbij betrekken;
• Uitvoeren van periodieke controles of alles nog werkt bij jouw klanten;
• Tijdig signaleren van technische problemen en uitdagingen als het gaat om een mogelijke deal;
• Meedenken over mogelijke verbeteringen van onze producten, customer support en features.

WIE ZOEKEN WE?

Als persoon heb je een passie voor de video streaming, sport en broadcasting business. Ook ben je een kei in samenwerken, sta je open voor nieuwe ideeën en technieken. Ons team is multidisciplinair, daardoor is het mogelijk om ander taken op je te pakken. Naast je directe collega’s ben je onderdeel van de Triple organisatie, waardoor je snel kan sparren met collega’s maar ook pizza eten en een drankje met elkaar drinken.

Samen met 20 mensen werk je bij Mobile Viewpoint aan de ontwikkeling van nieuwe diensten en producten. Naast alle social events vinden we persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Niet alleen door het volgen van cursussen maar ook het bezoeken van toonaangevende beurzen en het bijwonen van events op jouw interesse gebied. Hierdoor kun je jezelf blijven uitdagen en krijg je de ruimte om verder te groeien.

WAT BEZIT JE AL?

  • HBO werk- en denkniveau in de richting van ICT of elektrotechniek
  • Hogere basis computerkennis;

  • Kennis van SSH, TCP/IP;
  • Kennis van command lines;
  • Ervaring met audio-, videostreaming en Linux zijn pre’s;
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal. 

WIE WORDEN ONDER ANDERE JOUW COLLEGA'S?

Michel

Managing Director

Thijs

Software Engineer

WIE ZIJN WIJ?

Mobile Viewpoint is onderdeel van de Triple group en specialiseert zich in de ontwikkeling van draadloze video transmissieapparatuur, Automatische (AI) studio en sportproductie systemen en software voor broadcast en beveiligingsmarkt. Klanten zijn bijvoorbeeld BBC, RAI Italië en Disney, maar ook RTL Nederland en de politie. Naast hardware maakt Mobile Viewpoint innovative cloud based services voor de transmissie en opslag van audio en video. 

WAT BIEDEN WIJ?

Wij geloven in uitdagend werkgeverschap en het werken in team verband. We willen dat jij het leuk vindt bij ons en voldoening hebt in je werk. Daarbij hoort een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Onze bedrijfscultuur kenmerkt zich door het informele karakter en een hands on mentaliteit. Daarnaast staat assertiviteit hoog in ons vaandel en dat vragen wij ook van jou.

Binnen Mobile Viewpoint geloven we sterk in kennisontwikkeling omdat onze klanten eisen dat de nieuwe technologie wordt toegepast in onze producten. Je bent dus elke dag bezig met de verrijking van je eigen kennis en onze positie in de markt van broadcast en videotransmissie apparatuur en services. 

INTERESSE?

Heb je passie voor technologie, droom je over multimedia of ben je gemotiveerd om veel te leren? We onderschatten talent nooit, dus misschien zijn we wel op zoek naar jou! Solliciteer nu en wie weet ben je binnenkort wel lid van de familie. Mocht je nog vragen hebben over de functie of het sollicitatieproces, dan kun je contact opnemen met Alon Basoglu (Talent Scout) via 072-5129516.