Skip to content

Linux Engineer

Nederland, Noord-Holland, AlkmaarCloud Solutions

Functieomschrijving

Wat ga je doen?

Als Linux Engineer ben jij een belangrijke spil in onze operations. Je bent een echte engineer en daarom wil jij weten hoe systemen werken en hoe je deze systemen gebruikt. Je draagt de verantwoordelijk voor de serveromgevingen van zowel grote als kleine klanten van Triple. Je zult uiteraard nieuwe klantomgevingen gaan opzetten en deze klantomgevingen gaan verbeteren. Daarnaast zul je scrips gaan schrijven om server functionaliteiten te automatiseren.


Samen met 25 collega’s werk je op de afdeling Technology Operations. Je draait mee in de dagelijkse gang van zaken. Concreet houdt dit in dat je support tickets zult verwerken en storingen zult oplossen. We beseffen ons allemaal heel goed dat de platformen die we bouwen ook ‘down’ kunnen gaan. Hier spelen wij op in door de omgevingen zo “resilient” mogelijk op te zetten. Om onze klanten goed te kunnen helpen, weten wij tot in detail hoe onze platformen werken. Uiteindelijk is dat ook waar wij als Triple voor staan: onze klanten wegblazen met geweldige service. Het team draait storingsdiensten en hier zul je ook onderdeel van worden. Gelukkig doen alle collega’s hier aan mee en heb je dus elke zes weken een storingdienst.


Binnen Triple maken we gebruik van een gevarieerde stack op het gebied van Linux Engineering:
- RHEL, CentOS, Ubuntu
- Apache, Nginx, Caddy, Varnish
- MySQL/MariaDB, PostgreSQL, MongoDB, Galera/Percona
- Redis, HA Proxy, Memcache
- Salt/Ansible/Puppet, Docker


Wie zoeken wij?

Als persoon neem je een brede kennis van Linux Engineering mee. We verwachten absoluut niet dat je alles weet, dat is tenslotte onmogelijk. Naast de kennis en affiniteit op het gebied van Linux, vinden we het belangrijk dat je affiniteit hebt met cloud platformen als Azure, Google Cloud of AWS. Jouw collega’s en klanten verwachten dat je een visie en mening hebt over waar de technologie naartoe gaat. Je staat daarom open voor discussie en veranderingen wanneer er nieuwe ideeën worden aangedragen maar er is natuurlijk alle ruimte om zelf ook met ideeën te komen.


Het team werkt prettig met elkaar samen; plezier is belangrijk en daarom gaan veel collega’s samen naar de bioscoop, lunchen in de stad of samen stappen. Naast alle social events vinden we persoonlijke ontwikkeling belangrijk. Niet alleen door het volgen van cursussen maar ook het bezoeken van toonaangevende beurzen en het bijwonen van tech events op jouw interessegebied. Hierdoor kun je jezelf blijven uitdagen en krijg je de ruimte om verder te groeien.


Waarom wij bij Triple werken?

🚀 Ruimte om jezelf te ontwikkelen

🌎 Innovatieve en creatieve werkomgeving
🍺 Gezellige borrels en bbq’s van onze grillmaster

🎮 Toegang tot de nieuwste games en gadgets

📅 Een overvolle agenda aan Triple events

🚂 Reiskosten- en thuiswerkvergoeding

Vereisten

  • HBO werk- en denkniveau;
  • Je hebt een passie voor Linux Engineering;
  • Ervaring met configuratie en automatisering;
  • Ervaring met security, clusteromgevingen en containers;
  • Affiniteit met cloud platformen;
  • Natuurlijk spreek en schrijf je moeiteloos Engels en Nederlands.

MOOIE DIGITALE OPLOSSINGEN MAKEN MET LEUKE MENSEN

Wij zijn Triple. Opgericht in 1998 toen vier Quake-clan leden hun computer skills voor productievere dingen wilden gebruiken.

Ooit begonnen in het serverhok en door de jaren heen uitgegroeid tot full service digitaal bureau met expertise van: Mobile development, Front-end en Back-end Development, Cloud Solutions, Data & Analytics, Artificial Intelligence, Concept, Design en Strategie.

MEER WETEN? VRAAG HET AAN ONZE RECRUITERS.

Ky Thoes

Recruiter Development & Design 0610455961

Alon Basoglu

Recruiter Development & Cloud Solutions 0640502930

Charissa Schermer

Recruiter Development & Testing 0619271185

VAN KENNISMAKING TOT AANBOD

Telefonische kennismaking

Een van onze recruiters zal een telefonische kennismaking met je inplannen. Dit is een mooi moment om te kijken of Triple en jij een match zouden zijn. Dit is ook een kans voor jou om vragen te stellen over de functie en Triple.Kennismakingsgesprek

Tijdens het eerste gesprek achterhalen we jouw wensen, ambities en huidige kennisniveau. We onderzoeken samen of dit past bij Triple.Tweede gesprek

Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op de techniek en uitdagingen die er spelen. Het doel is om vast te stellen waar jouw toegevoegde waarde ligt.Aanbod

Twee positieve gesprekken gehad? Dan volgt er een schriftelijk aanbod waarin de primaire en secundaire voorwaarden worden toegelicht.

IS DIT TOCH NIET JOUW VACATURE?

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Verstuur een open sollicitatie, met jouw CV en motivatie. Eén van onze recruiters zal dan contact met je opnemen! Of schrijf je in voor onze jobalert.