TechOps - Werken bij Triple: DevOps, Linux, Streaming en Netwerk Engineers
Overslaan naar content

ONZE EXPERTISE

Technical Operations

De digitale fundering

Een website, online shop of mobiele app is dag en nacht beschikbaar. Als het goed is tenminste. Want als de digitale fundering niet goed is opgezet, dan stort je online business als een kaartenhuis in elkaar. TechOps ontwerpt, realiseert en onderhoudt deze stevige funderingen voor klanten over de hele wereld. Geen vraag is hetzelfde en daardoor is iedere opdracht een nieuw avontuur. Door deze spanning en sensatie verveelt niemand zich en liggen er altijd uitdagingen voor het oprapen.

Schaalbaar opzetten en beheren

TechOps is altijd bezig met het zo effectief en efficiënt mogelijk maken van de platformen die zij beheert. In een ideale wereld blijven deze infrastructuren altijd perfect werken, maar deze wereld bestaat niet. Ons team kan daarom 24/7 een melding krijgen van het monitoringsysteem. Iets staat op het punt om een incident te veroorzaken, bijvoorbeeld doordat bijna alle schijfruimte in gebruik is, of omdat de security kwetsbaar lijkt te zijn, of doordat er andere verdachte activiteiten worden gesignaleerd op de server. Op dat moment gaat TechOps aan de slag om een incident te voorkomen of het effect te minimaliseren. 

Naast monitoren van bestaande oplossingen, werkt TechOps aan het opzetten van nieuwe infrastructuren. Als een klant een nieuwe website of app op de infrastructuur wil laten draaien, dan zetten wij dit zo geautomatiseerd, volledig en schaalbaar mogelijk op. Van voorstel tot ontwerp en van realisatie tot puntjes op de i en het beheer. Nieuwsgierigheid, nuchterheid, een sterk doorzettingsvermogen en een tikkeltje eigenwijsheid helpen ons om een Infrastructure as Code (IaC)-oplossing neer te zetten waar de klant iets mee kan en waar wij als team trots op terug kunnen kijken.

Open TechOps vacatures

Azure Engineer
Hybride
  • Alkmaar, Noord-Holland, Nederland
DevOps Engineer
Hybride
  • Alkmaar, Noord-Holland, Nederland
IT Support Engineer
Op locatie
  • Alkmaar, Noord-Holland, Nederland
  • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
+1 meer
Linux Engineer
Hybride
  • Alkmaar, Noord-Holland, Nederland
Netwerk Engineer
Op locatie
  • Alkmaar, Noord-Holland, Nederland
Service Coördinator Cloud & Hosting
Hybride
  • Alkmaar, Noord-Holland, Nederland
Service Manager Cloud & Hosting
Hybride
  • Alkmaar, Noord-Holland, Nederland

Staat jouw vacature er niet tussen?

Als je nu nog geen geschikte vacature ziet, meld je dan aan voor de Job Alert. Zo blijf je makkelijk op de hoogte van de kansen binnen Triple. Als er een vacature vrijkomt, weet je het meteen en solliciteer jij als eerste.

Onze teams

Team Alpha: public hosting

Team Alpha werkt bijna volledig in de Microsoft Azure cloud en heeft daarnaast verregaande kennis op het gebied van ARM/Bicep, Windows, Linux, Kubernetes, Akamai, Salt, CI/CD pipelines en onderzoekt altijd nieuwe technieken. 

Het team is met DevOps streaming-engineers, cloud solutions-architecten, dataplatform-architecten en product owners verantwoordelijk voor de public hosting. Samen met developers -de huizenbouwers- stemmen zij af hoe de fundering eruit moet zien, zodat het huis daar perfect op kan worden gebouwd.Team Bravo: private hosting

Team Bravo werkt zowel in fysieke datacenters (on-premise) als in de AWS cloud, heeft verregaande kennis op het gebied van Terraform, Windows, Linux, netwerken, VMware, Storage, Apache/Tomcat en staat altijd open om nieuwe technieken te omarmen. 

Het team maakt private hosting mogelijk met Netwerk engineers, Linux engineers, systeembeheerders, security-officers en een service coördinator. Dit kritische team adviseert hun klanten over welke servers en andere oplossingen het beste passen bij hun aanvraag en zo toekomstbestendig mogelijk zijn.

KennisdelenOntwikkeling stopt nooit. En daarom is het essentieel dat kennis continu wordt gedeeld, dit doen we door hand-over sessies waarin we kort bespreken wat het project inhoudt en hoe het beheer moet verlopen. Naast kennisdeling kijkt TechOps altijd naar nieuwe, verbeterde werkwijzen en tooling voor het team. We testen deze nieuwe vondsten in workshops en bekijken daarna of dit een kers op de taart kan zijn voor ons werk. Op deze manier hebben we eerder onmisbare technieken als Microsoft, Azure, Kubernetes, Salt, Akamai en Bicep omarmd.

Eindeloos ontwikkelen

Net als de technieken, ontwikkelen we onszelf continu. Wil jij onderdeel worden van het TechOps team? Dan kijken we eerst naar je vaardigheden en waarin jij jezelf wilt ontwikkelen. Met een duidelijk ontwikkelpad kun je jezelf blijven uitdagen en zorg je ervoor dat het team en de oplossingen die je bouwt up to date blijven van de laatste technische ontwikkelingen. Tijdens je ontwikkelpad kun je deelnemen aan cursussen en trainingen, zodat je kennis opdoet in bepaalde technieken en je jezelf daarin kunt certificeren.  Maar ontwikkeling bij TechOps gaat verder dan techniek! Want wij zijn altijd opzoek naar technische helden, die doen waar ze goed in zijn. Ons team bestaat naast engineers ook uit faciliterende rollen zoals (Assistent) Project Managers, Service Coördinatoren en Product Owners. Zij zijn bezig met prioriteiten stellen, de communicatie, het continu blijven verbeteren van het proces en het ontzorgen van het team op meerdere (ook niet-technische) vlakken.

Zin in een nieuwe uitdaging?

Check onze vacatures en vind de functie die bij jou past.