Triple - Netwerk Engineer
Overslaan naar content

Netwerk Engineer

Op locatie
 • Alkmaar, Noord-Holland, Nederland
Cloud Solutions

Functieomschrijving

Tech Stack
Ansible, Juniper, Routing, Switching


Wat ga je doen?

Als onze nieuwe Netwerk Engineer ben je een belangrijke spil in onze operations. Binnen de afdeling Technology Operations (20 collega’s) kom je terecht in een klein team die verantwoordelijk is voor de beheer en optimalisatie van het netwerk en onze klantnetwerken. In jouw rol zul je verbeteringen aanbrengen op onze netwerk-infra apparatuur en beheer je de huidige netwerkapparatuur. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor diverse VPN en IPsec tunnels.


Binnen Triple werken we op projectbasis voor onze klantomgevingen. Daarom ben je verantwoordelijk voor de afhandeling van de tickets die binnenkomen. Deze bestaan onder andere uit firewall changes en NAT-configuraties. Door jouw rol binnen Triple assisteer en adviseer je daarnaast jouw collega’s vanuit verschillende lagen binnen de organisatie (van eerstelijnsmedewerkers tot DGA’s).


Wie zoeken wij?

Omdat je in een klein team binnen de afdeling Technology Operations komt te werken, vinden wij het belangrijk dat je proactief en zelfstandig bent. Je weet gemakkelijk te schakelen met jouw collega’s om de prioritering van projecten inzichtelijk te maken en daarnaast ben je in staat om meerdere projecten tegelijk te draaien. Ook vind je het niet erg om incidenteel 's nachts een change door te voeren in een maintenance window.


We verwachten absoluut niet dat je alles weet, maar het zou fijn zijn als je ervaring hebt opgedaan met:

 • Routing (Cisco);
 • Switching (Cisco, Brocade/Extreme);
 • Loadbalancers (F5, A10, Brocade VTM);
 • Firewalling (Cisco ASA, Fortigate, IPtables);
 • Geavanceerde Layer 2 technieken als STP, loopguard, udld, trill;
 • Routering’s protocollen zoals OSPF, RIP, VXLAN, BGP, Evpn;
 • Kennis van IPv6;
 • Aantoonbare ervaring in hosting/serviceprovider (linux/windows) systemen

Vereisten

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 2 jaar werkervaring als netwerk-/infra engineer;
 • Cisco CCNA & CCNP certificering of equivalent van andere merk.
 • Kennis van beheersmethodieken (ITIL);
 • Kennis van Routing (redistribution) en Switching;
 • Kennis van Ansible is een pre;
 • Kennis van Juniper is een pre;
 • Natuurlijk spreek en schrijf je moeiteloos Engels (Nederlands is een pre); 
 • Je bent woonachtig in Nederland.


Wie zijn wij?

We zijn gek van alles wat met coding, design, cloud(hosting), data en innovatie te maken heeft. Dat zie je terug op ons kantoor in Alkmaar. Hier werken we met plezier en drive aan al die gave projecten én onze ambities. Samen, in een vriendschappelijke sfeer. En tussendoor zie je ons in de weer op een elektrisch skateboard, een potje tafeltennis spelen of een paar laps racen op de simulator.


Van vier gamers met aardige computerskills, groeiden we uit tot een groep van 250+ techies en creatives. Er is veel veranderd sinds onze oprichting in 1998… en toch ook weer niet. Noem ons visionairs, vormers en makers van digitale gamechangers. Of gewoon Jeroen, Sanjay of Nisha. We helpen nu partners als VodafoneZiggo, citizenM, NLZIET en Ajax.


Waarom wij bij Triple werken?
🚀 Ruimte om jezelf te ontwikkelen door trainingen, certificeringen of het bezoeken van conferenties.
🏠 Hybride werken: we werken minimaal twee dagen op kantoor in Alkmaar, waar je de rest van de week werkt is aan jou.

🥐 Werk je op kantoor? Geniet van een lekker ontbijt en lunch met liefde gemaakt door onze eigen kok.

🎮 Een kantoor vol gadgets, gameconsoles én een thuisbioscoop. Of bezoek je ons liever in VR?

📅 Een overvolle agenda aan Triple events: van sporttoernooien tot LAN-parties, borrels en bordspelavonden.

❤️ En natuurlijk nog: 25 vakantiedagen, pensioenplan, reiskosten- en thuiswerkvergoeding, de beste laptop en telefoon van het moment.

➡️ Ontdek alle benefits van Triple hier.Diversiteit en Inclusiviteit
Bij Triple maken we graag mooie dingen met leuke mensen. We zien ons kantoor als een tweede thuis, daar waar je met je vrienden samenkomt en je altijd jezelf kunt zijn. Daarom selecteren wij enkel op basis van skills en verwelkomen we collega's van iedere achtergrond, religie, handicap, genderidentiteit, etniciteit of seksualiteit. Triple is namelijk overtuigd dat diversiteit de creativiteit stimuleert en zorgt voor innovaties.
Maak je geen zorgen als je CV niet voldoet aan onze criteria. We horen graag van je!

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar

Mooie digitale oplossingen maken met leuke mensen

Wij zijn Triple. Opgericht in 1998 toen vier Quake-clan leden hun computer skills voor productievere dingen wilden gebruiken.

Ooit begonnen in het serverhok en door de jaren heen uitgegroeid tot full service digitaal bureau met expertise van: Mobile development, Front-end en Back-end Development, Cloud Solutions, Data & Analytics, Artificial Intelligence, Concept, Design en Strategie.

Meer weten? Stuur ons een bericht!

Alon Basoglu

Recruiter Frontend-, Mobile Development, QA, Design & Projectmanagement 0619271185

Rutger Kamper

Recruiter Cloud Solutions, Managed Hosting & Backend development 0611490031

Van kennismaking tot aanbod

1. Telefonische kennismaking

Een van onze recruiters zal een telefonische kennismaking met je inplannen. Dit is een mooi moment om te kijken of Triple en jij een match zouden zijn. Dit is ook een kans voor jou om vragen te stellen over de functie en Triple.

2. Kennismakingsgesprek

Tijdens het eerste gesprek achterhalen we jouw wensen, ambities en huidige kennisniveau. We onderzoeken samen of dit past bij Triple.

3. Tweede gesprek

Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op de techniek en uitdagingen die er spelen. Het doel is om vast te stellen waar jouw toegevoegde waarde ligt.

4. Aanbod

Twee positieve gesprekken gehad? Dan volgt er een schriftelijk aanbod waarin de primaire en secundaire voorwaarden worden toegelicht.

Is dit toch niet jouw vacature?

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Verstuur een open sollicitatie, met jouw CV en motivatie. Eén van onze recruiters zal dan contact met je opnemen! Of schrijf je in voor onze jobalert.