Overslaan naar content

Azure Engineer

Alkmaar, Noord-Holland, NederlandCloud Solutions

Functieomschrijving

Lijkt het jou leuk om mee te werken aan grote (cloud-) migraties van onze internationale klanten? Bij Triple zijn we op zoek naar Azure Engineers om ons team te versterken!


Wat ga je doen?

Als Azure Engineer bij Triple ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van onze Cloud Solutions op basis van de Azure-stack. Je komt te werken in Team Charlie waar je focus met name zal liggen op de bouw en support van PaaS oplossing op Azure. Onze klanten zitten werelwijd, wat zorgt voor een dynamische werkomgeving. Je werkt nauw samen met onze klanten en ons team van architecten, engineers en developers om de beste oplossingen te ontwikkelen die voldoen aan de requirements. Je hebt een passie voor cloud en je bent bekend met de nieuwste trends en best practices. Je weet hoe je Azure-services kunt gebruiken om schaalbare, betrouwbare en veilige cloud oplossingen te bouwen.


Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

 • Het ontwerpen en implementeren van Azure-cloud oplossingen voor onze klanten;

 • Het inrichten en beheren van hosting omgevingen op basis van scripting (ARM/Bicep Templates, Azure CLI en Powershell);

 • Het bouwen en configureren van Azure-services, zoals virtual machines, opslag, netwerken, beveiliging, databases en applicaties;

 • Het inrichten en beheren van build & release pipelines om jouw collega’s te ondersteunen bij de automatisering en integratie van de CI/CD pipelines;

 • Het optimaliseren van Azure-implementaties om te voldoen aan de prestaties en schaalbaarheid eisen;

 • Het bewaken, onderhouden en optimaliseren van (bestaande) Azure-omgevingen om de betrouwbaarheid en veiligheid te waarborgen;

 • Het oplossen van problemen en ondersteuning bieden bij technische vraagstukken;

 • Het samenwerken met verschillende (competentie-) teams en stakeholders om oplossingen te leveren die voldoen aan de standaarden;

 • Het draaien van 24/7 beheerdiensten.


Het team

Als Azure Engineer word je onderdeel van het Charlie Team binnen TechOps. De afdeling TechOps (Technology Operations) bestaat uit ongeveer 40 engineers en is een belangrijke afdeling binnen Triple. Binnen Team Charlie heb je zes directe Azure collega’s. Het team bestaat uit verschillende nationaliteiten en werkt dan ook voornamelijk remote. In deze rol zul je (bij voorkeur) minimaal twee dagen per week op kantoor werken.


Ondanks het feit dat het team deels remote werkt, zijn we wel allemaal onderdeel van Triple. Als we bijvoorbeeld een teamweekend hebben, dan komen we allemaal samen om succes samen te vieren. Daarnaast focussen we binnen de TechOps afdeling op het delen van kennis en ervaring. Dat doen we door iedere ochtend de dag te beginnen met een stand-up, waar iedereen zijn werkzaamheden bespreekt en iedereen om hulp kan vragen waar nodig.


Wat neem je mee?

Als Engineer neem je bij voorkeur scripting- en/of programmeerkennis mee, zoals Powershell, Python, Golang of C#. Daarnaast heb je ervaring met infrastructuur automation en configuration met behulp van tools, zoals Bicep- of ARM templates, Terraform, Ansible, Chef, Puppet en/of SaltStack. Verder ben je niet onbekend met bestandsindelingen zoals JSON, YAML, TOML en/of XML. Ook heb je ervaring met DevOps-processen en -tooling, zoals Azure DevOps, Gitlab, Github, Git en/of Jenkins.


Daarnaast heb je goede communicatieve vaardigheden en vind je het leuk om zowel met jouw collega’s als de klant te schakelen. Het is een pré om certificering te hebben in Azure (denk aan: Microsoft Certified Azure Administrator of Azure Solutions Architect) of je vindt het leuk om je in de toekomst te certificeren. Je bent van nature erg geïnteresseerd in de ontwikkelingen van cloud en je blijft op de hoogte van de nieuwste trends en best practices.

Vereisten

 • Bachelor- of masterdiploma in IT of een gerelateerd vakgebied;

 • Minimaal 3 jaar ervaring met Azure-cloud oplossingen en -services;

 • Kennis van cloudbeveiliging, netwerken en opslag.

 • Ervaring met automatisering en scripting in Azure, zoals PowerShell en ARM/Bicep templates.

 • Ervaring met DevOps-methodologieën en -tools.

 • Uitstekende communicatie- en samenwerkingsvaardigheden in het Engels (Nederlands is een pré).

 • Je bent woonachtig in Nederland. 


Wie zijn wij?

We zijn gek van alles wat met coding, design, cloud(hosting), data en innovatie te maken heeft. Dat zie je terug op ons kantoor in Alkmaar. Hier werken we met plezier en drive aan al die gave projecten én onze ambities. Samen, in een vriendschappelijke sfeer. En tussendoor zie je ons in de weer op een elektrisch skateboard, een potje tafeltennis spelen of een paar laps racen op de simulator.


Van vier gamers met aardige computerskills, groeiden we uit tot een groep van 250+ techies en creatives. Er is veel veranderd sinds onze oprichting in 1998… en toch ook weer niet. Noem ons visionairs, vormers en makers van digitale gamechangers. Of gewoon Jeroen, Sanjay of Natalia. We helpen nu partners als VodafoneZiggo, citizenM, NLZIET en Ajax.


Waarom wij bij Triple werken?
🚀 Ruimte om jezelf te ontwikkelen door trainingen, certificeringen of het bezoeken van conferenties.
🏠 Hybride werken: we werken minimaal twee dagen op kantoor in Alkmaar, waar je de rest van de week werkt is aan jou.

🥐 Werk je op kantoor? Geniet van een lekker ontbijt en lunch met liefde gemaakt door onze eigen kok.

🎮 Een kantoor vol gadgets, gameconsoles én een thuisbioscoop. Of bezoek je ons liever in VR?

📅 Een overvolle agenda aan Triple events: van sporttoernooien tot LAN-parties, borrels en bordspelavonden.

❤️ En natuurlijk nog: 25 vakantiedagen, pensioenplan, reiskosten- en thuiswerkvergoeding, de beste laptop en telefoon van het moment.

➡️ Ontdek alle benefits van Triple hier.

Diversiteit en Inclusiviteit

Bij Triple maken we graag mooie dingen met leuke mensen. We zien ons kantoor als een tweede thuis, daar waar je met je vrienden samenkomt en je altijd jezelf kunt zijn. Daarom selecteren wij enkel op basis van skills en verwelkomen we collega's van iedere achtergrond, religie, handicap, genderidentiteit, etniciteit of seksualiteit. Triple is namelijk overtuigd dat diversiteit de creativiteit stimuleert en zorgt voor innovaties.
Maak je geen zorgen als je CV niet volledig voldoet aan onze criteria. We horen graag van je!


of

Apply with Linkedin onbeschikbaar

Mooie digitale oplossingen maken met leuke mensen

Wij zijn Triple. Opgericht in 1998 toen vier Quake-clan leden hun computer skills voor productievere dingen wilden gebruiken.

Ooit begonnen in het serverhok en door de jaren heen uitgegroeid tot full service digitaal bureau met expertise van: Mobile development, Front-end en Back-end Development, Cloud Solutions, Data & Analytics, Artificial Intelligence, Concept, Design en Strategie.

Meer weten? Stuur ons een bericht!

Alon Basoglu

Recruiter Frontend-, Mobile Development, QA, Design & Projectmanagement 0619271185

Rutger Kamper

Recruiter Cloud Solutions, Managed Hosting & Backend development 0611490031

Van kennismaking tot aanbod

1. Telefonische kennismaking

Een van onze recruiters zal een telefonische kennismaking met je inplannen. Dit is een mooi moment om te kijken of Triple en jij een match zouden zijn. Dit is ook een kans voor jou om vragen te stellen over de functie en Triple.

2. Kennismakingsgesprek

Tijdens het eerste gesprek achterhalen we jouw wensen, ambities en huidige kennisniveau. We onderzoeken samen of dit past bij Triple.

3. Tweede gesprek

Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op de techniek en uitdagingen die er spelen. Het doel is om vast te stellen waar jouw toegevoegde waarde ligt.

4. Aanbod

Twee positieve gesprekken gehad? Dan volgt er een schriftelijk aanbod waarin de primaire en secundaire voorwaarden worden toegelicht.

Is dit toch niet jouw vacature?

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Verstuur een open sollicitatie, met jouw CV en motivatie. Eén van onze recruiters zal dan contact met je opnemen! Of schrijf je in voor onze jobalert.