Triple - Business Developer - Data & AI
Overslaan naar content

Business Developer - Data & AI

Hybride
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
Staff

Functieomschrijving

AI en data is niet alleen aan het groeien, het explodeert. Bij Triple bevinden we ons in midden in deze dynamische ontwikkeling. Hierbij speelt ons sales team een cruciale rol, door als experts de meest innovatieve AI- en data-oplossingen rechtstreeks naar onze klanten te brengen. Het ontdekken van nieuwe zakelijke kansen tot het ontwikkelen van diepgaande klantrelaties, onze salesmensen zijn gericht op concrete resultaten: het demonstreren van ons unieke talent, het introduceren van revolutionaire ideeën in de markt, en het versterken van onze positie als Data & AI agency.


Jouw missie? Je bent verantwoordelijk voor het stimuleren van groei in nieuwe en bestaande klantrelaties – het navigeren van upsell/cross-sell mogelijkheden en het beheren van de volledige verkoopcyclus van prospectie, het opvolgen van leadkansen tot contractonderhandeling en deal sluiting.

Wat ga je doen?

Als Business Developer bij Triple ga je proactief op zoek naar nieuwe klanten in de Data & AI sector. Je maakt optimaal gebruik van je netwerk en uitgebreide sales vaardigheden om deuren te openen. Je aanpak is direct en gericht op het bereiken van beslissers, met als doel hen te overtuigen van de unieke waarde van onze data & AI-oplossingen.

Een belangrijk aspect in jouw rol is het genereren van leads. Dit vereist een actieve inzet in het identificeren van potentiële prospects en het initiëren van het eerste contact. Jouw overtuigingskracht en kennis van onze diensten stellen je in staat om de interesse van potentiële klanten te wekken en hen te overtuigen van de meerwaarde die Triple kan bieden. Samenwerking met het marketingteam is hierbij essentieel, waarbij jij zorgt voor een naadloze overdracht van potentiele klanten naar onze accountmanagers om projecten succesvol te laten verlopen.


Een aantal van jouw taken:

 • Identificeren en benaderen van potentiële klanten voor onze Data & AI oplossingen.
 • Samenwerken met technische teams om klant specifieke oplossingen te ontwikkelen.
 • Leiden van het salesproces, van eerste contact tot aan de succesvolle implementatie.
 • Actief bijdragen aan de ontwikkeling en verbetering van ons Data & AI portfolio en services.
 • Reageren op RFP's en communiceren met klanten.
 • Organiseren en beheren van RFI/RFP en voorbereiden/creëren van verkooppitches.
 • Verkoop leiden van prospectie tot afsluiting, zowel voor outbound verkoopinspanningen als inbound doorverwijzingen/leads.

Wat neem je mee?

Je bent een gedreven netwerker met uistekende communicatieve vaardigheden. Je hebt een sterke commerciële drive en bent bedreven in het opzetten van eerste meetings en het overtuigen van potentiële klanten. Je herkent kansen en weet deze te vertalen naar concrete verkoopmogelijkheden. Je begrijpt de behoeften van klanten en kunt deze koppelen aan onze diensten. Je hebt een zelfstandige werkhouding, bent resultaatgericht en hebt een sterk analytisch vermogen. Uiteraard spreek en schrijf je vloeiend Nederlands en Engels.

Vereisten

 • HBO werk- en denkniveau.

 • Ervaring in sales, met een sterke affiniteit voor technologie en Data & AI.
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels.
 • Zelfstandig, resultaatgericht en met een sterk analytisch vermogen.
 • Sterke verbale, visuele en schriftelijke communicatievaardigheden, met name in het combineren van analyse en verhaal om overtuigende slidepresentaties en zakelijke voorstellen te creëren.

Wie zijn wij?

We zijn gek van alles wat met coding, design, cloud(hosting), data en innovatie te maken heeft. Dat zie je terug in onze kantoren. Hier werken we met plezier en drive aan al die gave projecten én onze ambities. Samen, in een vriendschappelijke sfeer. En tussendoor zie je ons in de weer op een elektrisch skateboard, een potje tafeltennis spelen of een paar laps racen op de simulator.

Van vier gamers met aardige computerskills, groeiden we uit tot een groep van 250+ techies en creatives. Er is veel veranderd sinds onze oprichting in 1998… en toch ook weer niet. Noem ons visionairs, vormers en makers van digitale gamechangers. Of gewoon Jeroen, Sanjay of Natalia. We helpen nu partners als VodafoneZiggo, citizenM, NLZIET en Ajax.


Waarom wij bij Triple werken?
🚀 Ruimte om jezelf te ontwikkelen door trainingen, certificeringen of het bezoeken van conferenties.
🏠 Hybride werken: we werken minimaal twee dagen op kantoor in Amsterdam of Alkmaar, waar je de rest van de week werkt is aan jou.

🥐 Werk je op kantoor? Geniet van een lekker ontbijt en lunch met liefde gemaakt door onze eigen kok.

🎮 Een kantoor vol gadgets, gameconsoles én een thuisbioscoop. Of bezoek je ons liever in VR?

📅 Een overvolle agenda aan Triple events: van sporttoernooien tot LAN-parties, borrels en bordspelavonden.

❤️ En natuurlijk nog: 25 vakantiedagen, pensioenplan, reiskosten- en thuiswerkvergoeding, de beste laptop en telefoon van het moment.

➡️ Ontdek alle benefits van Triple hier.

Diversiteit en Inclusiviteit

Bij Triple maken we graag mooie dingen met leuke mensen. We zien ons kantoor als een tweede thuis, daar waar je met je vrienden samenkomt en je altijd jezelf kunt zijn. Daarom selecteren wij enkel op basis van skills en verwelkomen we collega's van iedere achtergrond, religie, handicap, genderidentiteit, etniciteit of seksualiteit. Triple is namelijk overtuigd dat diversiteit de creativiteit stimuleert en zorgt voor innovaties.
Maak je geen zorgen als je CV niet volledig voldoet aan onze criteria. We horen graag van je!

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar

Mooie digitale oplossingen maken met leuke mensen

Wij zijn Triple. Opgericht in 1998 toen vier Quake-clan leden hun computer skills voor productievere dingen wilden gebruiken.

Ooit begonnen in het serverhok en door de jaren heen uitgegroeid tot full service digitaal bureau met expertise van: Mobile development, Front-end en Back-end Development, Cloud Solutions, Data & Analytics, Artificial Intelligence, Concept, Design en Strategie.

Meer weten? Stuur ons een bericht!

Alon Basoglu

Recruiter Frontend-, Mobile Development, QA, Design & Projectmanagement 0619271185

Rutger Kamper

Recruiter Cloud Solutions, Managed Hosting & Backend development 0611490031

Van kennismaking tot aanbod

1. Telefonische kennismaking

Een van onze recruiters zal een telefonische kennismaking met je inplannen. Dit is een mooi moment om te kijken of Triple en jij een match zouden zijn. Dit is ook een kans voor jou om vragen te stellen over de functie en Triple.

2. Kennismakingsgesprek

Tijdens het eerste gesprek achterhalen we jouw wensen, ambities en huidige kennisniveau. We onderzoeken samen of dit past bij Triple.

3. Tweede gesprek

Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op de techniek en uitdagingen die er spelen. Het doel is om vast te stellen waar jouw toegevoegde waarde ligt.

4. Aanbod

Twee positieve gesprekken gehad? Dan volgt er een schriftelijk aanbod waarin de primaire en secundaire voorwaarden worden toegelicht.

Is dit toch niet jouw vacature?

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Verstuur een open sollicitatie, met jouw CV en motivatie. Eén van onze recruiters zal dan contact met je opnemen! Of schrijf je in voor onze jobalert.