Triple - IT Support Engineer
Overslaan naar content

IT Support Engineer

Op locatie
 • Alkmaar, Noord-Holland, Nederland
 • Amsterdam, Noord-Holland, Nederland
+1 meer
Cloud Solutions

Functieomschrijving

Ben je geboeid door technologie en heb je oog voor de kleinste details? Word onze IT Support Engineer en maak het verschil voor onze collega's.


Wat ga je doen?

Als IT Support Engineer bij Triple speel je een cruciale rol in het bieden van IT-ondersteuning aan onze collega's en het beheren van onze IT-infrastructuur. Je bent het eerste aanspreekpunt voor alle IT-gerelateerde zaken en je bent verantwoordelijk voor een breed scala aan taken, waaronder:

 • Hardware- en softwareondersteuning: Je installeert laptops, zowel Mac als Windows en biedt ondersteuning bij hardware- en softwareproblemen.
 • Werkplekbeheer: Je houdt de voorraad bij, plaatst bestellingen en denkt na over het aanschaffen van gepaste oplossingen. Daarnaast automatiseer je administratieve taken en zorg je ervoor dat alle vergaderruimtes en werkplekken voldoen aan onze standaarden en naar behoren functioneren.
 • Beveiliging en compliance: Je waarborgt de veiligheid van IT-systemen, voert beveiligingscontroles uit en zorgt voor naleving van beveiligingsprotocollen.
 • Identity and access management: Je bent verantwoordelijk voor het aanmaken en beheren van de Microsoft accounts van medewerkers. Daarnaast in het verschaffen van de juiste rechten op basis van de processen en het bieden van ondersteuning.
 • Gebruikersopleiding: Je voorziet collega’s van hun accounts en devices met duidelijke instructies en documentatie voor effectief gebruik.
 • Documentatie: Je zorgt voor nauwkeurige documentatie van problemen, oplossingen en IT-processen.
 • Automatiseringsprojecten: Binnen Triple zijn wij altijd bezig met het verbeteren en automatiseren van processen. Jij zal hierin betrokken worden en meebouwen aan het doorvoeren van nieuwe oplossingen en systemen die meerwaarde bieden voor de organisatie.


Het team
Als IT Support Engineer bij onze organisatie maak je deel uit van een IT-team met vijf leden. In deze functie werk je nauw samen met vier andere Support Engineers, waardoor je betrokken raakt bij een hecht en professioneel team.
De hoofdlocatie van deze functie is ons kantoor in Alkmaar, wat wordt aangevuld met een teamdag in Amsterdam. We hechten veel waarde aan het gezamenlijk vieren van successen, wat we doen door het organiseren van uitjes en activiteiten.
Verder ligt er binnen het team een sterke focus op het delen van kennis en ervaring. Dit gebeurt onder meer tijdens onze dagelijkse stand-up meetings, waarbij iedereen zijn werkzaamheden bespreekt en indien nodig om hulp kan vragen.


Wat neem je mee?

 • Een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en het vermogen om zelfstandig te werken.
 • Initiatief en pro activiteit bij het identificeren en aanpakken van IT-uitdagingen.
 • Bereidheid om collega's te helpen met een oplossingsgerichte en behulpzame houding.
 • Goede communicatieve vaardigheden om effectief met collega's te communiceren.
 • Basisvaardigheden op het gebied van gegevensbeveiliging en kennis van beveiligingspraktijken.
 • Kennis van netwerken en de mogelijkheid om netwerkproblemen te diagnosticeren.
 • Ervaring met cloud services zoals, Azure en Microsoft 365 is een pluspunt.
 • Een passie voor het bijhouden van technologische trends en ontwikkelingen.

Vereisten

  Een afgeronde diploma of certificering op het gebied van IT of systeembeheer;

 • Ervaring met besturingssystemen als Windows, MacOS & Linux;
 • Inzicht in netwerkconcepten, zoals TCP/IP, DNS en DHCP;
 • Bekendheid met ITIL, Scrum of vergelijkbare IT-servicemanagementmethodologieën is een pre;
 • Bereidheid om in de toekomst piketdiensten te draaien en beschikbaar te zijn tijdens noodgevallen;
 • Je bent woonachtig in Nederland;


Wie zijn wij?

We zijn gek van alles wat met coding, design, cloud(hosting), data en innovatie te maken heeft. Dat zie je terug op ons kantoor in Alkmaar. Hier werken we met plezier en drive aan al die gave projecten én onze ambities. Samen, in een vriendschappelijke sfeer. En tussendoor zie je ons in de weer op een elektrisch skateboard, een potje tafeltennis spelen of een paar laps racen op de simulator.


Van vier gamers met aardige computerskills, groeiden we uit tot een groep van 250+ techies en creatives. Er is veel veranderd sinds onze oprichting in 1998… en toch ook weer niet. Noem ons visionairs, vormers en makers van digitale gamechangers. Of gewoon Jeroen, Sanjay of Natalia. We helpen nu partners als VodafoneZiggo, citizenM, NLZIET en Ajax.


Waarom wij bij Triple werken?
🚀 Ruimte om jezelf te ontwikkelen door trainingen, certificeringen of het bezoeken van conferenties.
🏠 Hybride werken: we werken minimaal twee dagen op kantoor in Alkmaar, waar je de rest van de week werkt is aan jou.

🥐 Werk je op kantoor? Geniet van een lekker ontbijt en lunch met liefde gemaakt door onze eigen kok.

🎮 Een kantoor vol gadgets, gameconsoles én een thuisbioscoop. Of bezoek je ons liever in VR?

📅 Een overvolle agenda aan Triple events: van sporttoernooien tot LAN-parties, borrels en bordspelavonden.

❤️ En natuurlijk nog: 25 vakantiedagen, pensioenplan, reiskosten- en thuiswerkvergoeding, de beste laptop en telefoon van het moment.

➡️ Ontdek alle benefits van Triple hier.

Diversiteit en Inclusiviteit

Bij Triple maken we graag mooie dingen met leuke mensen. We zien ons kantoor als een tweede thuis, daar waar je met je vrienden samenkomt en je altijd jezelf kunt zijn. Daarom selecteren wij enkel op basis van skills en verwelkomen we collega's van iedere achtergrond, religie, handicap, genderidentiteit, etniciteit of seksualiteit. Triple is namelijk overtuigd dat diversiteit de creativiteit stimuleert en zorgt voor innovaties.
Maak je geen zorgen als je CV niet volledig voldoet aan onze criteria. We horen graag van je!

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar

Mooie digitale oplossingen maken met leuke mensen

Wij zijn Triple. Opgericht in 1998 toen vier Quake-clan leden hun computer skills voor productievere dingen wilden gebruiken.

Ooit begonnen in het serverhok en door de jaren heen uitgegroeid tot full service digitaal bureau met expertise van: Mobile development, Front-end en Back-end Development, Cloud Solutions, Data & Analytics, Artificial Intelligence, Concept, Design en Strategie.

Meer weten? Stuur ons een bericht!

Alon Basoglu

Recruiter Frontend-, Mobile Development, QA, Design & Projectmanagement 0619271185

Rutger Kamper

Recruiter Cloud Solutions, Managed Hosting & Backend development 0611490031

Van kennismaking tot aanbod

1. Telefonische kennismaking

Een van onze recruiters zal een telefonische kennismaking met je inplannen. Dit is een mooi moment om te kijken of Triple en jij een match zouden zijn. Dit is ook een kans voor jou om vragen te stellen over de functie en Triple.

2. Kennismakingsgesprek

Tijdens het eerste gesprek achterhalen we jouw wensen, ambities en huidige kennisniveau. We onderzoeken samen of dit past bij Triple.

3. Tweede gesprek

Tijdens het tweede gesprek gaan we dieper in op de techniek en uitdagingen die er spelen. Het doel is om vast te stellen waar jouw toegevoegde waarde ligt.

4. Aanbod

Twee positieve gesprekken gehad? Dan volgt er een schriftelijk aanbod waarin de primaire en secundaire voorwaarden worden toegelicht.

Is dit toch niet jouw vacature?

We zijn altijd op zoek naar nieuw talent. Verstuur een open sollicitatie, met jouw CV en motivatie. Eén van onze recruiters zal dan contact met je opnemen! Of schrijf je in voor onze jobalert.