Overslaan naar content

BLOG

Haal alles uit je carrière: Hoe Triple helpt bij persoonlijke en professionele ontwikkkeling

Professionele ontwikkeling Triple

Deze blog is geschreven door Claudia Tak, Interne Coach bij Triple.

Als jij iets met technologie te maken hebt in jouw werk, weet jij als geen ander dat deze branche nooit stil staat. Er zijn altijd nieuwe ontwikkelingen en daardoor ontwikkelt jouw inhoudelijke kennis ook in rap tempo mee. In die snelheid is het makkelijk om jouw persoonlijke ontwikkeling te vergeten. En juist die persoonlijke ontwikkeling kan je heel veel opleveren in het verdere verloop van jouw carrière, of je nu een starter bent of een doorgewinterde senior. Persoonlijke ontwikkeling van mensen is een breed begrip. Onder persoonlijke ontwikkeling verstaan wij de manier waarop jij aan jouw eigen vaardigheden en eigenschappen werkt. Eigenlijk claimt elke werkgever in hun vacatureteksten wel dat ontwikkeling van hun werknemers belangrijk voor ze is. Maar wat die ontwikkeling vervolgens precies inhoudt, verschilt enorm per bedrijf. En de begeleiding die jij daarin ontvangt ook.

Het belang van persoonlijke ontwikkeling

Laten we eerst eens kijken waarom het dan zo belangrijk is dat je je bezighoudt met persoonlijke groei. Is het niet voldoende dat je inhoudelijk álles weet wat er te weten valt op jouw vakgebied? Dat jij voor elke uitdaging een oplossing hebt? Dat je helemaal op de hoogte bent van alle nieuwe ontwikkelingen? Dat zijn stuk voor stuk al geweldige eigenschappen, waar je heel ver mee komt. Als jij daarnaast voldoende aandacht besteedt aan jouw ontwikkeling op het persoonlijke vlak, zul je zien dat je nog veel verder kunt blijven groeien. Met duidelijke doelen zijn jouw uitdagingen leermomenten, in plaats van items op jouw to do list. Je krijgt meer zelfvertrouwen, en je leert jouw eigen gedrag veel beter begrijpen. Je stelt makkelijker prioriteiten en je krijgt veel meer energie en motivatie, zowel in jouw werk als in je privéleven. Al deze zaken zorgen ervoor dat je evenwichtiger wordt en meer in balans bent. En laten we eerlijk zijn, dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je werkgever. Tevreden collega’s zijn goed voor de sfeer, en dat komt de kwaliteit van het werk alleen maar ten goede.

Geen evaluatie- maar evolutiegesprekken

Onder andere om al deze redenen staat bij Triple de persoonlijke ontwikkeling van onze collega’s voorop. Wij vinden dit ontzettend belangrijk en geloven ook dat groei niet alleen vanuit intrinsieke motivatie komt, soms moet je mensen daarbij helpen. Wij organiseren daarom eens in de acht weken terugkerende ‘evolutiegesprekken’ met al onze collega’s. Je leest het goed, we noemen het een  ‘evolutiegesprek’ en niet een ‘evaluatiegesprek’. Wij zien namelijk vooral waarde in het vooruitkijken, het evolueren. Bij groeien als mens en als professional horen nu eenmaal fouten, daar hoeven we niet te lang bij stil te staan. Maar door regelmatig het gesprek aan te gaan over het functioneren van onze collega’s en samen te kijken hoe jij jezelf nóg beter kunt maken, motiveren wij elkaar om het beste uit onszelf te halen.

Deze gesprekken worden in principe elke keer gevoerd met drie personen. De collega zelf, iemand met meer ervaring op het gebied van techniek die inhoudelijk feedback kan geven en een dedicated in-house coach. De coach zoomt vooral in op jou als individu. Hoe is het privé met je, wat voor impact heeft dat op jou en op het werk, hoe kan Triple daarbij helpen? Waar wil je naartoe groeien, waarom, en is dat een reële volgende stap? Zijn de doelen van een medewerker onhaalbaar, dan geven we dat ook eerlijk terug, maar als we maar een kleine kans zien dat het kan gaan slagen, gaan we je begeleiden. We hebben daarvoor allerlei opleidingen beschikbaar voor zowel techniek als softskills (communiceren, leidinggeven etc.), waarmee we jou kunnen helpen jouw doelen te bereiken.

Bij Triple heerst een echte vriendencultuur, en wij nemen de ontwikkeling van onze mensen enorm serieus. Als werkgever weten wij dat wij onze collega’s kunnen helpen om verder te komen, en we staan daarom altijd voor ze klaar. Dag en nacht, als dat nodig is. Ondanks de groei van Triple blijven wij graag klein in de manier waarop wij met elkaar omgaan. 

Internationale collega's krijgen Nederlandse les

Triple wordt steeds internationaler. De communicatie gaat daarom op de werkvloer vooral in het Engels, maar we willen onze internationale collega's wel een stuk Nederlandse taal en cultuur meegeven. Daarom hebben we een Nederlands lesprogramma voor collega's die de taal nog niet beheersen en doen we de gezellige praatjes als ‘goedemorgen’, ‘hoe gaat het’ en ‘hoe was je weekend’ lekker in het Nederlands. En we leren ze gekke Nederlandse dingen waar je niks aan hebt. Yen-Lin kan de TV-TAS eilanden beter opnoemen dan de gemiddelde Nederlandse Triple collega. Cool toch? 

Ben je benieuwd naar Triple en zou je willen weten wat we voor elkaar kunnen betekenen? Check dan onze vacatures of neem contact op met onze recruiters.

Meer verhalen van Tripelaars

Raav’s dubbele rol als .Net en AI Developer

Collega's in de spotlight

Sanjay combineert QA Engineering met zijn DJ carrière

Collega's in de spotlight

Tropical Tuesdays zorgen voor de creatieve en innovatieve vibe bij Triple

Triple culture