Werken bij Triple | Raav’s dubbele rol als .Net en AI Developer
Overslaan naar content

BLOG

In de spotlight: Raav’s dubbele rol als .Net en AI Developer

Spotlight blog Triple raav

Bij Triple houden we ervan mooie digitale oplossingen te creëren met leuke mensen. Wij zien onze collega's als de drijvende kracht achter ons succes. Daarom zetten we elke maand het verhaal van een collega in de spotlight.

Developer Raav heeft een kast vol half-afgewerkte hobbyprojecten, een lange lijst aan hobbyprojecten waar hij nog aan wil beginnen, en een stapel Raspberry Pi's op zijn thuiswerkplek. Raav is nooit uitgeleerd en dat heeft in zijn dubbele rol bij Triple een groot voordeel. Hij maakt deel uit van het Backend-team en werkt ook mee aan verschillende AI-projecten. Alsof dat nog niet genoeg is, geeft hij ook gastworkshops aan de Hogeschool InHolland.

Hoe werkt zo'n dubbele rol bij Triple precies?

“Een dubbele rol bij Triple komt vaker voor bij collega's. Ongeveer vijf jaar geleden ben ik aangenomen als AI-developer. In deze rol kijken we naar lopende projecten bij klanten, welke informatie zij hebben en hoe we deze data kunnen gebruiken om iets toe te voegen aan hun dienstverlening.

Momenteel werk ik fulltime mee in het Backend Team aan een project voor een grote internationale klant. Het bijzondere aan dit project is dat het volledig in Python is, een programemertaal dat ik binnen mijn rol als AI-developer veel gebruik. Dit project eindigt in augustus, waarna ik mijn dubbele rol weer oppak in andere projecten.

Wat vind je het leukste aan je werk?

“Door deze dubbele rol en de diversiteit van Triple als agency, heb ik veel afwisseling in mijn werk. Projecten duren meestal niet langer dan een jaar, waardoor ik telkens in aanraking kom met nieuwe mensen, organisaties en architecturen. Daarnaast vind ik programmeren erg leuk, omdat het een uitdagende puzzel is. Ik kom vaak in contact met nieuwe uitdagingen waar ik nog geen antwoord op heb, en ik moet ze dan zien op te lossen. Het is misschien niet het meest originele antwoord voor een developer maar het is wel zo.

Mijn favoriete project is een website voor een grote internationale klant. Bij dit project hadden we de vrijheid om de hele architectuur op te zetten, zonder dat het moest voldoen aan een bestaande websitevorm, wat vaak voorkomt. We kregen technische vrijheid om de backend volledig naar eigen inzicht te bepalen. Daarnaast was dit mijn eerste project met Contentful, dat we combineerden met .Net Core, wat destijds nog als een nieuwe technologie werd beschouwd. Bovendien kwam ik in direct contact met alle disciplines binnen het project, zoals design en content.

Daarnaast vind ik Triple een geweldige werkgever, omdat er ook veel extra activiteiten worden georganiseerd buiten het werk om. Ik probeer aan alle sportieve activiteiten mee te doen, zoals hardlopen, padel en wintersport. Ook de Tropical Tuesdays en Funky Friday's zijn leuk om bij te wonen. Bovendien krijg ik ook nog tijd en ruimte voor workshops aan de Hogeschool InHolland.”

Je geeft ook nog les aan het InHolland?

"Ik heb Informatica gestudeerd aan InHolland Haarlem en destijds kreeg ik gastcolleges over Azure DevOps van iemand die toen en nu nog steeds bij Triple werkt. Grappig genoeg heb ik de afgelopen jaren die rol van hem overgenomen. Naast workshops en gastcolleges over Azure en Azure DevOps ben ik dit jaar ook begonnen met workshops over Natural Language Processing, wat nauwer aansluit bij mijn huidige functie.

Ik heb deze NLP-workshops volledig zelf opgezet en dit jaar geïntroduceerd bij InHolland. Ik moet toegeven dat ik had onderschat hoeveel werk dit zou zijn, maar gelukkig motiveert Triple dit en mag ik daarom de voorbereiding en lessen tijdens werktijd uitvoeren."

Hoe leer je zelf een nieuwe programmeertaal?

"Bij Triple werk ik momenteel met Python en C# .Net. Beide talen heb ik ook tijdens mijn opleiding geleerd. Het voordeel van beide talen is dat ze sterk op elkaar lijken, wat het makkelijker maakt. Wanneer ik een nieuwe taal leer, begin ik met het bekijken van tutorials en het nabouwen van basisconcepten. Vervolgens ga ik mijn eigen projecten ermee bouwen.

Ondanks mijn drukke agenda probeer ik ook naar Meetups te gaan. Vooral aan het begin van je carrière is het nuttig voor het opbouwen van je netwerk, maar zelfs als je al op de juiste plek zit, zijn Meetups goed om te bezoeken. Tijdens zo'n Meetup leer je dingen buiten je eigen taken en werkgever om. Hoe lossen andere organisaties bepaalde problemen op, met welke architecturen werken zij en waarom? Ik haal hier ook veel inspiratie uit voor mijn eigen hobbyprojecten."

Meer verhalen van Tripelaars

Sanjay combineert QA Engineering met zijn DJ carrière

Collega's in de spotlight

Hoe Triple helpt om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen

Claudia Tak

Tropical Tuesdays zorgen voor de creatieve en innovatieve vibe bij Triple

Triple culture