Overslaan naar content

VERHALEN

In de spotlight: Sanjay combineert QA Engineering met zijn DJ carrière

QA Engineer Triple sanjay

Bij Triple maken we fantastische digitale oplossingen met leuke mensen. We zien onze collega's als de drijvende kracht achter het success. Elke maand zetten we daarom een collega in de spotlight.

In het weekend staat Sanjay onder de naam van Jason Payne op verschillende nationale en internationale podia waaronder op Defqon.1 Festival. ZIjn liefde voor techniek begon al vroeg, op 9-jarige leeftijd speelde hij al met software en probeerde hij dat te kraken. Even later haalde hij computers uit- en in elkaar. Computerskills waar hij als DJ ook veel aan heeft, want muziek maak je niet zonder goede techniek. Hoewel zijn DJ-carrière als een racket ging, mistte hij toch het saamhorigheidsgevoel van het werken met collega’s. Dat vond hij uiteindelijk binnen zijn baan als QA Engineer bij Triple.

Van fulltime DJ naar parttime QA Engineer, waarom deze overstap?

"Muziek is mijn passie en mijn grootste droom is uitgekomen om als DJ te mogen werken en ervan te kunnen leven. Er zit echter wel een keerzijde aan, je zit doordeweeks vooral alleen in je studio en in het weekend ben je vooral bezig met werk waarbij je je collega’s ook niet veel spreekt. Ik mistte daarom vooral het saamhorigheidsgevoel. Mijn vriendin had op haar werk veel feestjes en deed veel leuke dingen met collega’s, waar uiteindelijk een echte vriendengroep is ontstaan, dat wilde ik ook.” 

“Ik kon als puber uren rommelen aan computers en proberen software te hacken. Achteraf sluit dat perfect aan binnen mijn baan als QA Engineer. Daarin ben ik constant bezig met het proberen te “slopen” van onze platformen om het bijvoorbeeld hufterproof te maken. Ook sta je continue stil bij de logica erachter, waarom werkt het zo en waarom niet zo? Zal de eindgebruiker dat ook begrijpen of zal het daar juist tegenaan lopen. Grappig genoeg zit daar ook overlap in binnen mijn werk als DJ. Daarin ben je ook bezig met techniek en muziek. De muziek in je hoofd verschijnt niet zomaar op je laptop.” 

Hoe heb je de skills van QA Engineer opgedaan?

Ik ben in mijn onboardings periode begonnen door basiskennis op te bouwen door onder andere het lezen van een boek. Dat was wel pittig want ik was gewend om klassikaal te leren."

"Gelukkig ben ik vervolgens al snel begonnen met het zelfstandig meewerken aan projecten, waarbij ik wel begon met de simpele opdrachten. Dat vond ik juist wel cool en gelukkig was dat niet heel complex. Maar ik ben ook vaak op mijn bek gegaan en heb zeker veel fouten gemaakt maar dat hoort er ook weer bij. En daar was ook ruimte voor vanuit het team.” 

“Uiteindelijk heb ik een 4-daagse QA training gevolgd samen met nog wat andere collega’s. Sommige dingen had ik vanaf begins af aan al willen weten maar aan de andere kant vond ik het juist heel fijn dat ik mijn eigen werkwijze kon opzetten die voor mij juist goed werkt. Ik werk mee aan veel projecten en vind die flexibiltieit binnen mijn werk ook erg belangrijk. Ik ben ook zeker een zeikerd als het niet goed werkt en dat is ook een belangrijke eigenschap om te hebben als tester.” 

Wat vind je leuk aan je rol?

“Als QA Engineer ben ik de spokesman van de eindgebruiker. Als ik er zelf niet gelukkig van word dan weet ik dat de gebruiker dat ook niet is. Dus ik wil dat het top is voor de gebruiker en dat die ook het gevoel heeft van: ‘dit is top’. Je moet ook bij het perspectief van de klant stilstaan. Waarom willen ze iets op een bepaalde manier? En moeten we aandacht besteden aan elk mini detail als het budget klein is? Dat zijn leuke commerciële vraagstukken waar je als QA Engineer mee bezigt houdt.” 

“Daarnaast ervaar ik bij Triple vooral vrijheid en verantwoordelijkheid. Als ik mijn dochter bijvoorbeeld van school moet halen, dan wordt hier niet moeilijk over gedaan. Je krijgt hier het gevoel dat er vanuit elke laag in de organisatie vertrouwen is dat je als collega doet wat je moet doen en zelf deze verantwoordelijkehid kan dragen. Hierdoor kan het zomaar zijn dat je tussen het werken door een half uurtje met een groepje collega’s een Nintendo game kan spelen. Want we weten ook van elkaar dat als het eenmaal voorbij is, iedereen weer aan het werk gaat en het werk ook af krijgt.” 

Meer verhalen van Tripelaars

Raav’s dubbele rol als .Net en AI Developer

Collega's in de spotlight

Hoe Triple helpt om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen

Claudia Tak

Tropical Tuesdays zorgen voor de creatieve en innovatieve vibe bij Triple

Triple culture