Werken bij Triple | In de Spotlight: Project Manager Lisa schittert onder druk
Overslaan naar content

BLOG

In de Spotlight: Project Manager Lisa schittert onder druk

Lisa Project Manager Triple

Bij Triple maken we fantastische digitale oplossingen met leuke mensen. We zien onze collega's als de drijvende kracht achter het success. Elke maand zetten we daarom een collega in de spotlight. Project Manager Lisa is een liefhebber van alles wat te maken heeft met gastronomie. Van de diepgaande wereld van wijncultuur tot het ontdekken van nieuwe restaurants, en niet te vergeten, het zelf creëeren van cullinaire meesterwerken in haar eigen keuken. Lisa beschrijft zichzelf als impulsief en avontuurlijk, en ze gedijt het allerberst onder druk. Hoe strakker de deadline, hoe spannender en leuker het project voor haar wordt. Bij Triple stort Lisa zich dan ook vol enthousiasme op kleine projecten met vaak korte doorlooptijden, waar ze volledig haar ei in kwijt kan. 

Er is geen opleiding tot Project Manager, hoe heb jij jezelf ontwikkeld? 

“Bij mijn vorige werkgever heb ik de vrijheid gehad om verschillende functies en afdelingen te proberen, zo ben ik uiteindelijk op project management uitgekomen. Ik vind het leuk dat je als Project Manager allerlei facetten en skills voorbij ziet komen en daar ook mee te maken hebt. 

Uiteindelijk zocht ik meer diversiteit in projecten en mensen met meer ervaring waar ik veel van kon leren, zodoende ben ik toen bij Triple gaan werken. Eerst in de rol als Project Management Assistent waarbij ik intensief samenwerkte met Marcel, een Senior Project Manager. Ik ben al vrij snel mijn eigen projecten gaan draaien en ben toen ook doorgegroeid naar junior Project Manager. 

In het begin was het heel waardevol om als buddy aan Marcel gekoppeld te worden. Bovendien kun je hier altijd met een collega meekijken en meelopen om te zien hoe zij projecten aanpakken. We hebben ook een werkgroep met alle junior project managers waarin we ideeën uitwisselen en cases bespreken. 

Daarnaast heb ik een Scrum Master-cursus gevolgd en ben ik nu aan het kijken welke trainingen ik verder wil gaan doen. Daar hebben we bij Triple een uitgebreid assortiment van.”

Wat voor type projecten vind je het leukste om te doen? 

“Ik werk graag onder druk. Dat herken ik nog van vroeger op school, wanneer ik taken tot het laatste moment uitstelde en dan op mijn best presteerde. Hoewel ik dat nu niet meer in mijn werk doe, kies ik bewust voor korte en intensieve projecten. Daar is vaak meer chaos vanwege de korte doorlooptijd, en juist dan kan ik het beste uit mijzelf halen. 

Ook vind ik het prettig als het einddoel al snel duidelijk is. Bij langdurige projecten probeer ik daarom tussentijdse mijlpalen te definiëren, zoals het lanceren van een webpagina of feature. Maar mijn grootste voldoening haal ik uit dagen waarop ik ‘s ochtends op kantoor kom en alles lijkt in de brand te staan, maar aan het einde van de werkdag is alles opgelost en de klant is helemaal tevreden. Dat zijn de dagen waarop ik met een glimlach naar huis ga en terugkijk op een geslaagde dag.”

Op welk project ben je het meest trots? 

Dat was de Kibbel App waar we dit jaar aan hebben gewerkt. Ik werkte toen met een jong team en iedereen was vanaf het begin al erg hyped over het project. We hadden het gevoel dat wij de vetste app van 2023 zouden maken en dan is het achteraf ook nog extra leuk om te zien dat de app na lancering hoog in de AppStore charts belandde. 

Het was een project met een doorlooptijd van slechts twee maanden, waarbij we vanaf nul begonnen en een geweldige app creëerden. Na de lancering vierden we dit succes met het team met, heel toepasselijk, Kibbeling en Champagne - een perfecte manier om ons gezamenlijke succes te vieren.” 

Meer verhalen van Tripelaars

Raav’s dubbele rol als .Net en AI Developer

Collega's in de spotlight

Sanjay combineert QA Engineering met zijn DJ carrière

Collega's in de spotlight

Hoe Triple helpt om zich persoonlijk en professioneel te ontwikkelen

Claudia Tak